Porsche rijden net zo verslavend als sex, drugs & rock ‘n roll

porsche1Ik zie ze hier bij mij in het Gooi volop: van die mannen, behoorlijk eindje in de 40, helaas qua uiterlijkheden de gloriejaren gepasseerd en dan kopen ze zichzelf zo’n midlifecrisis-wagen.

Een gigantische BMW X12 of 13, maar heel vaak ook een Porsche en dan het liefst de platte versie.

Heel verstandig, want: als je het dan niet doet, komt het er waarschijnlijk nooit meer van.

Met een buikje en een kale kruin schuifelen ze zich dan in de bak van hun leven. Ik zit dan altijd achter m’n handje te gniffelen.

Ten eerste: omdat ik een Porsche een enorm vrouwelijke auto vindt (ik heb dan ook meer verstand van esthetiek dan van techniek) En ten tweede omdat ik altijd denk dat als de seks minder wordt, dit gecompenseerd moet worden met PK’s. Hoewel sommigen er ook nog een verse ‘armcandy’ bijnemen en dan worden de blauwe pillen wel besteld natuurlijk.

Afijn. Er is nu wetenschappelijk onderzoek naar verricht en wat denk je wat? Het rijden in een Porsche geeft dezelfde hersenactiviteiten als sex & drugs & rock ‘n roll! Zo blijkt uit de studie van bureau Neurensics door prof. Dr. Victor Lamme van de UvA.

21 Porscherijders kregen in een fMRI-scanner filmpjes te zien van verschillende auto’s. Ter vergelijking kregen zij ook beelden te zien van verslavende lekkernijen als seks, chocolade, koffie en alcohol. Uit metingen in een belangrijk genotsgebied in hun hersenen bleek dat bij alle filmpjes hetzelfde positieve gevoel wordt opgewekt.

Prof. Dr. Lamme zet het resultaat van zijn onderzoek niet neer al vaststaand feit: “Je kan potentieel verslaafd raken aan het rijden in een Porsche.”

PS Het onderzoek werd wel gefinancierd door betreffende autofabrikant. Wel een top-commercial!

Lees ook:Porno is de echte stuff voor een seksverslaafde
Lees ook:Seks of gokken: voor mannen even prikkelend
Lees ook:Een borst-orgasme: zo zit dat!
Lees ook:Kinky vrouwen in Londense ondergrondse laten monden openvallen
Lees ook:Mannen-hersenen reageren op seksbeelden, al duren die maar 26 millisecondes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>