Vrouwen die sporten voor de seks komen vaker klaar

Sport is de sleutel om een verminderd libido, als bijwerking van antidepressiva, te bestrijden.

Een halfuurtje intensief bewegen vlak voor de daad verhoogt de kans op een orgasme bij vrouwen……

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Texas onder 52 vrouwen die kampten met bijwerkingen van antidepressiva.

Gedurende de eerste 3 weken van het experiment hadden de deelnemers seks zonder te sporten. Daarna ging de helft een half uur sporten voor de daad en de andere helft deed 3x per week kracht- en cardiotraining.

De groepen wisselden na die 3 weken van sportactiviteiten. De deelneemsters die al regelmatig sportten, moesten 3x extra bewegen.

Een vragenlijst peilde naar hun seksleven, libido, tevredenheid en psychologische gezondheid voor en na elk onderdeel van het experiment.

Daaruit blijkt dat regelmatig sporten de kans op een orgasme verhoogt. Wie vlak voor de seks beweegt, heeft een hoger libido en is meer bevredigd door de seks.

Dit komt volgens de wetenschappers doordat gematigde activiteiten het zenuwsysteem activeren, waardoor er meer bloed stroomt naar de geslachtsorganen. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat antidepressiva de bloedtoevoer doet afnemen.

Onderzoeker Tierny Lorenz: “Enkele keren per week intensief bewegen kan een efficiĆ«nt middel zijn om deze bijwerking, die veel vrouwen treft, tegen te gaan. Dit is een belangrijke stap in het behandelen van seksuele stoornissen bij vrouwen die deze medicatie nemen.”

Lees ook:Sporten is goed voor je seksleven
Lees ook:Veel medicijnen zijn dood in de pot voor libido
Lees ook:Ook Thomas Dekker: topsporters hebben hoger libido
Lees ook:ADHD-medicijn RITALIN kan aanhoudende erecties veroorzaken
Lees ook:Vrouwenborsten bouncen niet, maar maken achtjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen die sporten voor de seks komen vaker klaar

  1. Archie

    Dit is het logische gevolg van het feit dat lichamelijke activiteit een betere doorbloeding (van alle organen) tot gevolg heeft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>