Mannen sterven jonger van seksuele frustraties

Kunnen seksuele frustratie slecht zijn voor de gezondheid?

Mannelijke fruitvliegjes die seks verwachten, maar dit niet krijgen, ondervinden er ernstige gevolgen voor de gezondheid van en zijn sneller oud………

Seks kan een van de geheimen zijn van een goede gezondheid, jeugdigheid en een langere levensduur, suggereert een nieuwe studie van de universiteit van Michigan studie, waarover is gepubliceerd in het vakblad ‘Science’.

Mannelijke fruitvliegjes die feromonen ~en daarmee sekssignalen~ van vrouwtjes, zonder dat ‘het ervan komt, hebben een snelle afname van hun vetreserves, waardoor minder weerstand tegen honger en ervaren meer stress. De seksueel gefrustreerde heertjes leven beduidend korter.

Paring daarentegen, keert voor een deel de negatieve gevolgen weer terug.

“Onze bevindingen geven ons een beter inzicht over hoe de zintuiglijke waarneming en fysiologische toestand zijn ge├»ntegreerd in de hersenen en de invloed daarvan op de gezondheid en de levensduur op lange termijn”, aldus senior auteur Prof. Dr. Scott D. Pletcher.

‘Het kan geen nieuws zijn dat seksuele frustratie een gezondheidsprobleem is. Seks verwachten zonder enige seksuele beloning is schadelijk en verkorte het leven.”

Fruitvliegen zijn altijd een goed werkend hulpmiddel geweest om veroudering in organismen te bestuderen. Omdat ze gemiddeld maar 60 dagen leven zijn veel processen duidelijker aan te tonen dan bij bijvoorbeeld muizen of ratten.

Lees ook:Dronken fruitvliegjes worden homo
Lees ook:Schrijfster ‘Vochtige Streken’ biedt president Duitsland zwoele nacht
Lees ook:Mannen zonder ballen worden tot 19 jaar ouder
Lees ook:Hoofdpijn van kijken naar porno
Lees ook:We doen het geen 3x per week en nog 12 andere seks-mythes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>