Pijn doodt het libido van vrouwen, niet van mannen

HoofdpijnDe invloed van pijn hebben op het libido pakt met name voor vrouwen negatief uit.

Mannen verliezen hun interesse in seks meestal niet, wanneer ze lichamelijke pijn ervaren…..

Dat blijkt uit onderzoek van de McGill Universiteit in Canada, waarover gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Neuroscience.

Voor dit experiment werden geen mensen, maar wel muizen gebruikt.

Eerst werd getest welke dieren interesse toonden voor elkaar, vervolgens werden ze aan weerszijden van een speciaal ingedeelde kooi gezet. De wand in het midden had openingen die te klein waren voor de mannelijke muizen, terwijl de de vrouwtjes er perfect doorheen konden glippen.

De muisjes kregen verschillende soorten pijnprikkels te verduren om na te gaan wat het effect is op het libido. De vrouwtjes gingen opvallend minder naar de mannenzijde van de kooi gingen wanneer ze (lichte) pijn voelden.

De rollen werden uiteraard ook omgedraaid in kooien met tussenwanden die werden aangepast aan het formaat van de mannetjes. Pijn of niet, de mannenmuizen zochten seksueel contact. Zelfs een injectie recht in de genitaliën bleek geen invloed te hebben op de seksdrift van de mannelijke dieren.

Het is al langer bekend dat seks voor vrouwen veel meer samenhangt met omstandigheden dan bij mannen en bijvoorbeeld worden beïnvloed door factoren zoals zelfverzekerdheid en de juiste sfeer. ”Tot nu toe was niet bekend of dit een kwestie van genen of van opvoeding is. Onze bevindingen tonen aan dat er een biologische oorzaak voor is”, aldus hoofdonderzoeker Jeffery Mogik.

Een dieperliggende verklaring voor waarom (chronische) pijn vrouwen sneller zal weerhouden van seks, is dat het een natuurlijke manier is om te voorkomen dat ze zwanger worden op een moment dat ze niet gezond zijn. Bij de man speelt dit uiteraard niet mee.

Lees ook:Vrouwenverslinders betalen met een vroege dood
Lees ook:Ook Thomas Dekker: topsporters hebben hoger libido
Lees ook:Probiotica maakt aantrekkelijker en geiler
Lees ook:Turkse mannen ontlenen hun potentie aan pistachenoten
Lees ook:Sperma in plaats van insuline spuiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>