De halal sexshop II

HalalCondomsToen Abdelaziz Aouragh 2 jaar geleden zijn webshop El Asira opende, leidde dat tot een media-explosie.

CNN, Fox News, Fast Company, Sky News, Der Spiegel: allemaal zagen ze een smakelijk verhaal in zijn assortiment van glijmiddelen en massageoliën met een shariakeurmerk……

Dat meldt Het Financiële Dagblad.

Het bezoek op zijn website nam toe, maar er werd nauwelijks meer verkocht. Enkele maanden terug nam Aouragh afscheid van zijn toenmalige investeerder en staakte hij tijdelijk zijn activiteiten.

Het was het slot van een periode van bezinning. Deze maand lanceerde hij zijn nieuwe webshop. Dit keer met een ervaren ondernemer aan zijn zijde en een eigen productlijn met een ‘Rituals-achtige’ uitstraling.

De producten hebben verhullende namen als Sensual Silicone, Sensual Cream en Sensual Glamour Lotion. Op het eerste oog verschillen ze nauwelijks van de standaard stimulerende middelen die bij iedere drogist en sekswinkel te koop zijn.

Het is daarom niet zo verwonderlijk dat er nogal eens naar Aouraghs bedrijf verwezen wordt als ‘die sexshop voor moslims’, wat wij in de aanhef dus ook doen.  Het is hem echter een doorn in het oog. “Het klopt dat moslims de primaire doelgroep zijn, maar het is geen sexshop.”

Op Elasira.com wordt de bezoeker niet geconfronteerd met blote vrouwen, expliciete teksten of handleidingen voor het gebruik. Dat zou in strijd zijn met de sharia. Net als verwijzingen naar zelfbevrediging of seks tussen mensen van hetzelfde geslacht. Seks valt binnen de sharia achter een verhullende sluier, bij El Asira in de vorm van een anonieme rode verpakking met een parelmoer opdruk.

Dat hij zich met seks bezighoudt, vindt hij doodnormaal. “De Arabische cultuur is doordrenkt met erotiek, waar dacht je dat 1001 nacht vandaan kwam?”

Dat de potentie in het Midden-Oosten ligt, is volgens Aouragh dan ook zeker. Saoedi-Arabië, na Egypte de grootste retailmarkt van de Arabische wereld, is het gedroomde afzetgebied. De winkelcentra van het schiereiland grossieren in luxe producten, vrouwen beheren de portemonnee.

Lees ook:De halal sexshop I
Lees ook:Halal sexshop in Mekka geopend
Lees ook:Moslim sexshop: ‘Gat in de markt’. Maar niet voor vrouwen
Lees ook:Halal-seksartikelen straks ook bij Kruidvat en Etos
Lees ook:Amsterdamse rosse buurt uitgebreid met halal-hoeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>