Nederlands condoom met vleugels wint designprijs

WingManDe Delftse condoommaker Wingman heeft de internationale designprijs iF Product Design Award gewonnen.

Wingman krijgt de prijs vanwege de ontwerpkwaliteit, de mate van innovatie, de veiligheid, universaliteit en de gebruikersvriendelijkheid van het product.

Wingman heeft vleugels, waardoor het makkelijker af te rollen is. Zelfs met één hand in het donker……

De onderneming wil dit jaar niet alleen het aantal online-verkooppunten gaan uitbreiden, maar ook dat het product in de schappen van supermarkten en drogisterijen komt te liggen.

“Eerst willen we onze naamsbekendheid nog verder uitbreiden”, licht een woordvoerster van het bedrijf toe. “Wel is ons product al in een paar gespecialiseerde condoomwinkels verkrijgbaar, zoals de Condomerie in Amsterdam en een soortgelijke winkel in Parijs.”

Momenteel is de wingman in ongeveer 100 webwinkels in 20 landen verkrijgbaar. In 2013 heeft werden er bijna 1 miljoen vleugelcondooms aan de man gebracht.

“Dat zijn allemaal landen binnen Europa. Vanuit Amerika en andere landen buiten Europa hebben we ook interesse gekregen, maar we moeten eerst uitzoeken hoe dat met allerlei regelgeving zit”, aldus de woordvoerster.

Het Wingman-condoom bestaat al sinds 2006, maar omdat de ontwikkelaars het product nog niet goed genoeg vonden, werd het toen nog niet gelanceerd.

Lees ook:Katja Schuurman promoot het Wingman condoom
Lees ook:Delfts condoom met vleugels verovert Duitsland
Lees ook:Condoom dat je kunt omdoen, zelfs als je straalbezopen bent
Lees ook:Durex heeft niks te maken met de ‘Get Lucky’ condooms
Lees ook:Klooien met een condoom hoeft niet meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>