HIV wordt ook doorgegeven door lesbische seks

8safersexforlesbiansOok vrouwen die seks hebben met andere vrouwen kunnen elkaar besmetten met HIV.

De vermoedens bestonden al, maar nu is het dan ook werkelijk aangetoond…….

Dat blijkt uit een onderzoek van het Centers for Disease Control and Prevention.

Voor het eerst is bewezen dat een vrouw besmet is geraakt met HIV door seksuele contacten met een andere vrouw.

Bij bewijsvoering dat lesbische seks ook vatbaar is voor aids, waren telkens andere factoren die besmetting hadden kunnen geven, zoals recente seksuele contacten met een man, het in niet zo hygiënische omstandigheden laten zetten van een tattoo of piercing of het gebruik van drugs.

Het vrouwenpaar dat onderzocht werd, had een monogame relatie. Aanvankelijk was de ene vrouw besmet met HIV, de andere niet. De onbesmette  partner had al 10 jaar geen seks meer gehad met een man, gebruikt geen drugs, heeft geen tattoo’s of piercings of andere HIV-risicovolle factoren.

In maart 2012 bleek dat ze negatief testte op HIV, maar een kleine maand later bleek ze seropositief. Uit nader onderzoek blijkt dat ze besmet was met het aids-virus dat identiek is aan dat van haar partner.

De vrouwen gaven aan dat ze regelmatig onbeschermde seks hadden, seksspeeltjes deelden en ook seks hadden op het moment dat een van beiden menstrueerde. Volgens de vrouwen zorgde de seks er af en toe ook voor dat een van hen bloedde.

Het Centers for Disease Control and Prevention concludeert nu dat het zeldzaam is dat een vrouw HIV krijgt door seksuele contacten met een andere vrouw, maar dat het niet onmogelijk is.

Het centrum raadt dan ook aan om, indien een van de partners besmet is met HIV, altijd veilige seks te hebben, ook als beide partners van het vrouwelijke geslacht zijn.

Lees ook:Mannen doen steeds vaker aan bare back sex
Lees ook:Neanderthalers hadden veel meer seks dan moderne mens
Lees ook:Pilgebruik zorgt voor dubbel zoveel hiv-infecties
Lees ook:Seropositive Keniaanse heeft al 324 mannen besmet met HIV (en gaat door tot de 2000)
Lees ook:Samen seks hebben is ontspannender dan masturberen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>