Millennium-kinderen hebben minder vroeg seks

FirstTimeJongeren van nu hebben minder seks dan de vorige generatie.

Gemiddeld is 10% van de scholieren tussen de 12 en 16 jaar in 2013 weleens met iemand naar bed geweest.

In 2001 had 16% van de scholieren zijn of haar eerste ervaring al gehad………

Dat blijkt uit een groot onderzoek naar de jeugd van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Positief is dat ze bijna allemaal een condoom gebruiken tijdens de seks. Tot hun 14de is het condoomgebruik weliswaar laag, maar tussen de 14 en de 16 jaar is het 70%. Ook het gebruik van de pil is gestegen.

Voorts blijkt dat er nauwelijks verschil is tussen autochtonen of allochtonen voor het moment waarop ze voor het eerst de lakens met iemand delen.

Dat verschil is er wel als er wordt gekeken naar het opleidingsniveau. VMBO-scholieren hebben veel vaker vroeg seks dan hun leeftijdsgenoten op de HAVO. VWO-leerlingen zijn helemaal behoedzaam: slecht 11% is op z’n 16de ontmaagd dan wel ontknaapt.

Praten over seks doen jongeren des te meer. Bijna tweederde van de ouders zegt meerdere keren met zijn of haar kind over seks gerelateerde onderwerpen te hebben gepraat. Het meest besproken onderwerp zijn de veranderingen van het lichaam in de puberteit. Eenderde van de ouders praat met hun kinderen over homoseksualiteit.

Lees ook:Pubers die een goede relatie met hun ouders hebben, worden later seksueel actief
Lees ook:Jongeren die ontbijten, blijven langer maagd
Lees ook:Hyper-sms’ende pubers hebben eerder en meer seks
Lees ook:Studentes blijven steeds langer maagd
Lees ook:Smartphones zetten jongeren aan tot meer en vroegere seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>