Vaginafeiten die zelfs Masters & Johnson nog zouden verrassen

MastersOfSexIn de HBO-serie ‘Masters of Sex’ vertolken Michael Sheen en Lizzy Caplan de rollen van het echtpaar William Masters & Virginia Johnson, pioniers van de seksuologie.

Hun onderzoek vormde de basis voor de seksuele revolutie en bracht hen van een academisch ziekenhuis in de Midwest tot op de cover van Time Magazine.

De serie maakt zonneklaar welk een grote rol zij hebben gespeeld en met welke kennis, die vaak nu pas wordt erkend zij de wereld voor waren.

Reden voor TIME magazine om een lijstje met ‘schokkende seksfeiten’ anno 2013 op te stellen.

Ze baseren zich daarbij op onderzoek door gyneacologe Eden Fromberg en op Naomi Wolf’s meest recente boek, ‘Vagina: Een Nieuwe Biografie’.

Dit resulteerde in de onderstaande seksfeiten die zelfs Masters en Johnson nog zouden verbazen.

1. Licht beïnvloedt de ovulatiecyclus
Vroeger ovuleerden vrouwen bij volle maan en menstrueerden ze bij een donkere maan. Door al het kunstlicht is de natuurlijke cyclus van vrouwen verstoord.

2. Vrouwen kunnen een week na seks nog zwanger worden
Studies hebben aangetoond dat sommige spermacellen 5 tot 8 dagen kunnen overleven in de baarmoederhals voordat ze een eicel bevruchten.

3. Schoeisel heeft invloed op het orgasme van vrouwen
Hoge hakken kantelen het bekken op dezelfde manier als bij klaarkomen. Hoe hoger de hak, hoe fijner het gevoel in de bekkenbodem omdat deze een beetje krimpt.

4. Orgasmes maken creatief
Het is wetenschappelijk bewezen dat orgasmes vrouwen creatiever maken. De cirkel is rond, want hoe creatiever men is, hoe intenser de orgasmes ervaren worden.

5. Stoppen met de pil is slecht voor het libido
Het komt voor dat zwanger raken niet lukt als de vrouw in kwestie stopt met hormonale anticonceptie. Het is mogelijk dat 2 geliefden biochemisch gezien niet meer bij elkaar passen als de extra hormonen niet meer in haar lichaam circuleren.

6. Zitten kan voor vrouwen opwindend zijn
Zenuwen in de bekkenbodem, leiden naar weefsels van opwinding in de vagina, clitoris, anus enz. Door het zitten in sommige stoelen kunnen deze zenuwen worden getriggerd.

7. Zitten kan ook de lust doden
Aan de ander kant, het grootste gedeelte van de dag zitten in een stoel verkleint de bekkenbodem en de spieren eromheen, spieren die essentieel zijn om een orgasme te ervaren.

8. Vrouwen hebben 3 erogene zones
De clitoris, de G-spot én de opening van de baarmoederhals. Sommigen vinden dat ook tepels aan dit lijstje kunnen worden toegevoegd.

9. Veel water drinken beïnvloedt de kwaliteit van het orgasme
Het lichaam bestaat voornamelijk uit vloeistof en daarom is goed gehydrateerd zijn belangrijk om een goede climax te bereiken.

10. Het orgasme is voor iedereen anders
een vagina is net zo uniek als sneeuwvlokken omdat de zenuwuiteinden bij elke vrouw anders zijn verdeeld. Daardoor heeft elk haar eigen techniek ontwikkeld.

11. Elke vrouw kan klaarkomen
Volgens Fromberg wordt bijna geen enkele vrouw frigide geboren, maar niet iedere vrouw bestudeert haar gebruiksaanwijzing even goed.

12. Van orgastische seks wordt een vrouw eerder zwanger
Ronde verbindingen tussen bindweefsels die eindigen in de grote schaamlippen laten de baarmoeder trillen tijdens een orgasme, het als het ware al het sperma naar binnen sleept om zo de kans op bevruchting te vergroten.

‘Masters of  Sex’ wordt nu uitgezonden op de Vlaamse zender VITAYA. Vanaf 10 april 2014, dubbelafleveringen 6 donderdagavonden lang om 21.00 uur

Lees ook:Nederlandse vrouw heeft 6x per dag spontaan orgasme…… in haar voet
Lees ook:Jingle Balls: Zo krijg je dus een meervoudig orgasme
Lees ook:Vrouwelijk orgasme als carrièreboost
Lees ook:HILARISCH: Alle vrouwen in dit restaurant hebben het orgasme uit ‘When Harry Met Sally’
Lees ook:Hij wil dat zij ook klaarkomt, om zichzelf meer man te voelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>