De penisheuvel als mannelijk equivalent van de venusheuvel

Het kwam allemaal door de opdracht om een serie foto’s te maken over iets waar ze lichamelijk opgewonden van werd.

“Ik had er omheen kunnen draaien. Maar ik kijk nu eenmaal graag naar mannen………….”

“Aldus de Bredase fotografe Juul Paalvast (uitstekende naam in dit geval), die met haar expositie ‘Blootgewoon’  te zien is in IDFX te Breda.

“Vrouwen kijken naar mannenbillen”, vertelt ze bij Omroep Brabant. Het begon met een foto van haar vriend, maar nu is hij allang niet meer Juuls enige model. Sinds haar studie op kunstacademie St. Joost werkt ze aan een heel oeuvre met foto’s van blote mannen.

Het zijn geen glamourfoto’s waar elke onvolkomenheid is weggepoetst. Juul werkt in zwart-wit en de meeste foto’s zijn relatief klein. Je ziet een blote man in een leren stoel: het ene been over het andere of een naakt dat vaag is door nat glas dat van een douchecabine lijkt te zijn.

Opvallend is de foto van de behaarde onderbuik van een liggende man. De venusheuvel zoals je die kent van veel vrouwenfoto’s is hier ‘een penisheuvel’ geworden. Bijna dezelfde welvingen maar toch anders.

In haar expositie bij IDFX heeft Juul ook een bijzonder experiment opgezet. “Ik vroeg me af of de lippen van mensen dezelfde kleur hebben als hun tepels.” Op de tentoonstelling staat nu een hokje waar bezoekers ongestoord achter een gordijntje een kleurenfoto kunnen maken van hun tepels en hun lippen. Op een computerscherm kunnen ze vervolgens vergelijken.

Lees ook:Echte vagina-portretten: ‘Sigaar uit eigen doos’ en ‘Slapende poes’
Lees ook:Heleen van Royen met beaver-shot op Twitter
Lees ook:Seks of gokken: voor mannen even prikkelend
Lees ook:Danielle van Aalderen als sekspop
Lees ook:Omstreden naaktfoto Brooke Shields van expo verwijderd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>