Het verhaal van Diana: seksverzorgster voor gehandicapten

Seksualiteit en gehandicapten is een delicaat probleem, waarover de meningen in de zorg zijn verdeeld.

Diana de Wolf is seksverzorger.

Tegen betaling heeft ze afspraken met verstandelijk en lichamelijk gehandicapten die behoefte hebben aan seks en intimiteit…………

In KRO’s De Wandeling vertelt Diana over haar werk aan Hella van der Wijst.

“Sekszorg is eigenlijk niet het juiste woord. Het draait veel meer om intimiteit dan om seks. Mensen met een beperking hebben net als ieder ander behoefte aan een arm om hun heen, een knuffel, een aanraking. Voor hen is het veel moeilijker om aan een relatie te komen.”

Diana is getrouwd en moeder van 5 kinderen. Ruim 3 jaar geleden komt Diana in aanraking met de sociale seksverzorging voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

“Als ik zie wat ik voor deze mensen kan betekenen, die glimlach om hun mond, daar doe ik het nog steeds voor. Je gaat niet dood zonder seks, maar het maakt het leven wel een stuk aangenamer.”

Kijk hieronder naar de uitzending die naar mijn smaak een belangrijk onderwerp uit de taboesfeer haalt. Voor alle ouders, broers en zussen van zowel lichamelijk als verstandelijk beperkten en natuurlijk de werkenden in de Zorg.

Lees ook:De seks-zorgverleenster vertelt……
Lees ook:Tika: seksueel zorgverleenster voor gehandicapten
Lees ook:Seks uit het pgb-potje
Lees ook:Gevraagd/aangeboden: prostituees m/v voor gehandicapten
Lees ook:Op de wc pas broek uit en praten over seks

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het verhaal van Diana: seksverzorgster voor gehandicapten

  1. Romi

    Wauw, zo’n verhaal als van die ‘sekswerker’ heb ik nooit eerder gehoord. Goed dat dat soort mensen er zijn. Maar ik vind het belachelijk hoe ze beweerd meer te kunnen bieden dan seks alleen en intiemer is dan een gewone prostituee. Je moet de benodigde afstand kunnen houden, vind ik. In plaats van die mensen in een soort waan te houden. Ze is immers wel een getrouwde vrouw!

      /   Reply  / 
    1. yvonne

      ben ik het niet mee eens Romy. Sekswerkers zijn geen prostiuees omdat ze meer bieden dan alleen intimiteit: ze bieden ook zorg.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>