Op de wc pas broek uit en praten over seks

Simpele tips kunnen voorkomen dat mensen misbruik van elkaar maken in woongroepen voor verstandelijk gehandicapten. Hoeveel mensen het gewoon lekker vinden en hoeveel er tegen hun zin in seks hebben met elkaar, dat wordt nog onderzocht.

Maar bespreekbaar maken ze het nu wel, daar in De Luif, een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten in Heerhugowaard. Niet alleen bewoners, ook hulpverleners worden aangespoord om misbruik te melden…………..

Orthopedagoog Mabelle Geluk heeft een aantal simpele manieren gevonden om mensen beter te beschermen tegen ongewenste seks. Ze presenteert haar bevindingen als voorbeeld van hoe het beter kan op een congres voor veiligheid in de zorg.

Een paar voorbeelden van tips zijn: het toiletraam afplakken (zodat er niemand naar binnen kan kijken), zorgen dat broeken pas in de badkamer zakken (en niet eerder al zodat andere mensen opgewonden kunnen raken), bezoek niet zomaar binnen laten lopen en vooral seksualiteit bespreekbaar maken.

Lees ook:Kwart verstandelijk gehandicapte vrouwen werd verkracht
Lees ook:Het verhaal van Diana: seksverzorgster voor gehandicapten
Lees ook:Porno bij het ziekbed
Lees ook:Meer openheid over verstandelijk gehandicapten over seks
Lees ook:Laat je digitaal niet uit je kleren lullen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>