Red de platjes: laat je schaamhaar staan!

De schaamluis is een pandabeer aan het worden. In die zin: hij is een bedreigde diersoort aan het worden.

Door scheren, waxen en andere ontharingstechnieken van venusheuvel en klok- en hamerspel is het (on-) dier bijna uitgeroeid.

En als u dus van de natuur houdt………

… zou u de boel moeten laten groeien. Maar jeuk is ook zo wat.

In de grootste sekskliniek van Australië is al sinds 2008 geen vrouw met schaamluis, oftewel platjes, meer gezien en het aantal mannelijke gevallen is in de afgelopen 10 jaar met 80% gedaald.

“Schaamluis kwam vroeger heel veel voor, maar nu is het zeldzaam”, aldus Basil Donovan, arts en hoofd van seksuele gezondheid aan de Universiteit van New South Wales tegen persbureau Bloomberg. “Het ligt ongetwijfeld aan de betere verzorging.”

Uit een studie uit 2009 blijkt dat ongeveer 2 tot 10% van de mensen te kampen heeft met schaamluis. Het beestje verspreidt echter geen ziektes en daarom worden er geen cijfers bijgehouden door de WHO.

De remedie tegen de seksueel overdraagbare beestjes was en is nog altijd ontharen. Toch is dit ook niet altijd zonder risico. Doordat de beschermende haren worden verwijderd, neemt de kans op verspreiding van andere soa’s toe. En als het ontharen niet steriel gebeurd, ligt een bacteriële infectie op de loer.

Brazilian waxing raakte vanaf de eeuwwisseling in zwang, mede door een salon in het hippe Manhattan die werd gerund door 7 Braziliaanse zussen. Waarna allerlei beroemdheden, zowel vrouwen als mannen, zich ook lieten kaal trekken. Vervolgens werd de drastische onthaarmethode bekend via de serie ‘Sex and the City’.

Lees ook:De boyzilian en de bilnaad harsen zijn geen populaire karweitjes
Lees ook:Genitale wratten-uitbraak als gevolg van kale schaamstreken
Lees ook:Laat je schaamhaar maar weer staan!
Lees ook:Pornoposters teisteren Waddinxveen
Lees ook:Het voordeel van die laatste paar schaamharen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>