Het voordeel van die laatste paar schaamharen

De trend ‘kaal’ lijkt het op alle fronten te gaan winnen, zowel op de venusheuvel als op en rond klok- en hamerspel.

Her en der wordt een moedige poging gedaan om in wat 70′er jaren sentiment flinke bossen onder oksels en vanuit kruis tevoorschijn te laten piepen, maar de moderne mens wil er niet aan.

Jammer voor de schaamluis, want die sterft samen met onze geslachtsbeharing uit. Hoewel het, nu we het toch over beestjes hebben, misschien toch beter is om in elk geval een paar haren te laten staan………..

Dan hebben we het over vellushaar: die kleine, dunne haartjes die eigenlijk overal groeien. Als we dat meerekenen, hebben we nog best wel lichaamshaar. En dat kan niet zonder reden zijn.

En zo bedachten wetenschappers dat het haar ons misschien wel kon helpen om parasieten op afstand te houden, meldt het het blad ‘Biology Letters’.

Daartoe verzamelden ze een aantal proefpersonen en lieten er bedwantsen op los. Uit de experimenten blijkt dat beestjes dankzij ons lichaamshaar langer moeten zoeken naar een geschikt plekje om bloed af te tappen. En daardoor hebben mensen meer tijd om ze op te merken en er een stokje voor te steken.

In Nederland kwamen bedbugs (bedwantsen) niet meer voor tot voor kort, ze waren uitgeroeid door insecticiden gebruik (DDT) in de jaren 50. In de rest van de wereld, vooral in arme en tropische landen komen ze volop voor.

Tegenwoordig verspreidt de bed bug zich weer over de hele wereld. Ze komen inmiddels voor in New York en in hotels in de grote Europese steden, en sinds 2007 ook in Amsterdam.

De bedwantsen reizen mee met de toeristen, ze verstoppen zich in koffers en rugzakken en kruipen daar later weer uit. Ze beginnen een plaag te worden, en zijn steeds moeilijker te bestrijden omdat ze resistent zijn geworden voor insecten bestrijdingsmiddelen.

Lees ook:Schaamaar-transplantatie: van je hoofd naar je venusheuvel
Lees ook:Schaamhaar scheren is heus niet alleen van deze tijd
Lees ook:Anne: 9 jaar geleden had ze 1x onveilige seks en sindsdien heeft ze hiv
Lees ook:Red de platjes: laat je schaamhaar staan!
Lees ook:Stop de oorlog tegen schaamhaar: mannen houden van ‘gemaaid gazonnetje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>