Op het libido van vrouwen is geen peil te trekken

De route naar seks en de zin daartoe verloopt bij vrouwen totaal anders dan bij vrouwen.

Daar waar mannen binnen een aantal seconden in een geile bui kunnen geraken, verloopt dit bij vrouwen nooit volgens een vast patroon…………..

Over dit zogenaamde ‘vloeibare libido’ schrijft Rachel van der Pol voor Elsevier.

Tot nu toe werd gedacht dat een hoog libido was als je maar vaak genoeg wilde. Zo bekeken hebben mannen natuurlijk een hoger en sterker libido dan vrouwen. Voor vrouwen ligt het complexer. Hun zin in seks is gevoeliger voor omgevingsfactoren en is ook moeilijker te sturen.

Over het algemeen hebben sociale contacten van vrouwen een grote invloed op beslissingen over seks. Vrouwen die bijvoorbeeld regelmatig naar de kerk gaan, zijn minder gewillig.

Bij mannen brengt het kerkbezoek geen enkele remming teweeg Verder staan hoogopgeleide vrouwen opener voor seks en ook voor meer variatie. Bij mannen is het opleidingsniveau niet van invloed. Vrouwen zijn ook minder constant in hun houding ten opzichte van vreemdgaan of hun mening over seks voor het huwelijk.

De route die naar seks leidt verloopt voor vrouwen anders dan voor mannen. Het libido van vrouwen is zeer gevoelig voor sfeer. Ik zeg weleens tegen mannen dat het voorspel niet begint als je in bed beland bent, maar bij wijze van spreken al bij het aperitief voor het eten.

In de juiste context kan het libido van een vrouw zeer hoog zijn. Maar als er iets tussenkomt wat de sfeer verpest, dan kan de zin in seks voor een vrouw in één klap weg zijn. Loopt bij mannen de route naar seks gewoon van A naar B, vrouwen bewandelen het liefst een spannende omweg.

Het verlangen moet bij vrouwen eerst opgebouwd worden. Dit gebeurt via praten en het creëren van een romantische en vertrouwelijke sfeer. Vrouwen willen eerst een emotionele verbondenheid voelen, pas daarna hebben ze zin in seks. Voor mannen is de seks zélf het voelen van een connectie, zij hebben deze omweg niet nodig.

Lees ook:Pijn doodt het libido van vrouwen, niet van mannen
Lees ook:Vrouwelijk libido wordt opgevreten door teveel cholesterol!
Lees ook:Loop elke dag een lul (of 2) en je gaat strak de herfst in
Lees ook:Piloot ‘tekent’ giga-penis in de lucht
Lees ook:Hoe meer zin in riskant leven, hoe meer zin ook in seks

1 Reacties // Reageer

One thought on “Op het libido van vrouwen is geen peil te trekken

  1. madman

    klopt helemaal. ene x kunnen de vrouwen je opeten, andere x gaan ze 10 meter verder zitten. blijft rare wezens. Dat is ook de reden dat bij mij de relatie stuk ging. ben benieuwd hoe dat komt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>