Gruizig van granaatappelsap

Jawel, we kunnen weer iets toevoegen aan ons lijstje van afrodiasica, namelijk granaatappelsap.

Een dagelijks glas van het goedje verhoogt het niveau van het hormoon testosteron en dus ook het libido van zowel mannen als vrouwen……….

Dat ontdekten Schotse onderzoekers aan de universiteit van Edinburg onder 58 vrijwilligers tussen 21 en 64 jaar.

Ze maten het niveau van testosteron, de bloeddruk en emoties als angst, droefheid, schuldgevoel, verlegenheid en zelfzekerheid. Het niveau van testosteron nam na 2 weken granaatappelsap toe met 16 tot 30%, de bloeddruk daarentegen daalde aanzienlijk. Ook voelden ze zich positiever en daalden de negatieve emoties.

Bij mannen stimuleert testosteron de groei van gezichtsbeharing, zorgt het voor een zware stem en een verhoogd libido. Ook bij vrouwen zorgt het voor sexdrive en versterkt het botten en spieren. Als bijwerking kan het ook je humeur en geheugen verbeteren en zelfs stress bestrijden.

Uit eerder onderzoek bleek reeds dat granaatappel boordevol antioxidanten zit, die beschermen tegen hartziekten en stimuleren de bloedcirculatie. Ook voorkomt dit verschillende vormen van kanker en helpt het de maag te kalmeren.

Lees ook:Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido
Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…
Lees ook:Bodybuildster slikt hormonen: clitoris wordt penis
Lees ook:Waarom mannen en vrouwen op andere momenten seks willen
Lees ook:Slaaptekort verneukt ‘s mans libido

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>