Masters & Johnson zagen 14.000 orgasmes passeren

BookMasters&Johnson‘H‬‪et stel dat‬ ‪Amerika leerde lief te hebben,’ zo worden seksuologen William Masters & Virginia Johnson genoemd in de biografie die in 2009 over hen verscheen.

De wetenschappers onderzochten vanaf 1957 tot en met de jaren ’90 seksueel gedrag, waaraan honderden proefpersonen deelnamen.

Tijdens de duur van het onderzoek keken de onderzoekers naar eigen zeggen naar zo’n 14.000 orgasmes.

Het boek over hun leven geeft niet alleen een beeld van de opkomst van een seksuele revolutie, maar ook van de gecompliceerde verhouding van het stel, dat 24/7 samen was.

Het werd de basis voor de gelijknamige HBO-televisieserie ‘Masters of Sex’, waarvan binnenkort de 2e serie wordt uitgezonden. Daarin vertolken Michael Sheen en Lizzy Caplan de titelrollen.

De serie staat uiteraard garant voor menig seksscène. Juist die onvermijdelijkheid, maakte het voor Caplan heel natuurlijk voor de camera uit de kleren te gaan.

“De serie heet Masters of Sex, het gaat over seks en intimiteit. Natuurlijk zie je dat dan terug op het scherm. Daarom heb ik er ook geen problemen mee, het is geen seks om maar seks te laten zien, die scènes zijn onderdeel van het verhaal.”

Ze vervolgt, de naam van hitserie Game of Thrones zorgvuldig ontwijkend: “Je hebt ook programma’s, die gaan bijvoorbeeld over draken. Maar dan moet er toch seks in. Ligt het aan mij, of heeft iedereen daarbij af en toe een gevoel alsof er wordt geroepen, ‘Momentje draken, we moeten nog even twee mensen een nummertje zien maken’?”‬

‪Van een ontmoeting met de echte Virginia Johnson is het niet gekomen. De seksuologe stierf een jaar geleden op 88-jarige leeftijd. “Ik had graag haar verhalen gehoord, maar zij had geen behoefte aan dat contact. Ze was nogal op zichzelf in haar laatste jaren. Stiekem hoopte ik dat ze bij zou draaien als ze de serie zou zien. Helaas is ze overleden voordat we het eerste seizoen klaar hadden.”‬

Lees ook:Nieuw seizoen voor ‘Masters of Sex’
Lees ook:De seksuele revolutie van Masters & Johnson verfilmd
Lees ook:Vaginafeiten die zelfs Masters & Johnson nog zouden verrassen
Lees ook:Seks is: ook liefde
Lees ook:Soft Porno: partnerruil bij ‘Nieuwe Buren’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>