Kronkelende, onderdanige sexy vrouwen ~zoals in videoclips~ worden op den duur frigide

In de muziekcultuur van met name de rap, worden vrouwen vaak afgebeeld in een seksueel onderdanige rol.

Een extreem voorbeeld zijn videoclips waarin de heren worden omringd door schaars geklede dames die onmiddellijk op hun schoot kruipen zodra ze met de vingers knippen.

Een dergelijke voorstelling van zaken lijkt wellicht een paradijs voor mannen, maar dat is het op den duur echt niet meer………

Uit onderzoek van de Rutgers University blijkt dat veel vrouwen onbewust seksualiteit inderdaad associëren met onderdanigheid.

Dit blijkt een slechte uitwerking te hebben op de seksualiteit van vrouwen. Naarmate zij op seksueel terrein meer en meer een onderdanige rol op zich nemen, vinden ze het namelijk moeilijker opgewonden te raken en te genieten van seks.

Vrouwen die zich onderdanig gedragen in bed willen vooral de ander plezieren en doen wat hun sekspartner wil. Een stukje seksuele autonomie ~het gevoel dat je zelf bepaalt wat er in bed gebeurt~ is onontbeerlijk voor een gezond libido en een prettig seksleven.

Bovendien herleiden deze clips meisjes tot seksobjecten, wat het risico op verkrachtingen vergroot. Dat beweert althans de Britse professor Catherine White, directeur van een centrum dat verkrachte meisjes opvangt.

Veel meisjes die daar opgevangen worden zeggen dat zij aangemoedigd werden om provocerende beelden uit videoclips te kopiëren. Jongens reageren daar op door vrouwen als een seksobject te behandelen, wat het risico verhoogt op seksuele aanrandingen en huiselijk geweld.

Lees ook:Gezond levende mensen hebben vaker en lekkerder seks
Lees ook:Meisjes flink onder invloed van sexy videoclips
Lees ook:Wantrouwend tegenover condooms
Lees ook:Jong van geest zijn in een ouder wordend lichaam geeft fantastische seks
Lees ook:Hoe jonger men aan seks begint, hoe groter het risico op een soa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>