Wantrouwend tegenover condooms

Uit Brits onderzoek blijkt dat stelletjes onder de 25 jaar vaak geen condoom gebruiken omdat ze vinden dat daaruit blijkt dat je elkaar niet vertrouwt………

Geen zin in een condoom, te dure condooms of er geen eentje in de buurt hebben, blijken dus niet de voornaamste reden zijn om ze niet te gebruiken.

De reden is veel meer van sociale aard: alsje vraagt om een condoom, dan laat je eigenlijk weten je sexpartner niet te vertrouwen, is de redenering van veel jongeren. Meisjes vinden het bovendien te seksueel actief (lees: sletterig) overkomen als ze een condoom bij zich hebben.

Moeilijk hoor, ik snap het gevoel ook wel, maar toch: In deze tijd hebben mensen zoveel seks met zoveel verschillende mensen, dat ik liever het risico loop om onbetrouwbaar over te komen dan dat ik het risico loop om een enge ziekte op te lopen. Een condoom vragen doe je niet voor de ander, maar voor jezelf. En daardoor meteen ook voor de ander natuurlijk!

Ter illustratie: Dit krijg je d’r van als je elkaar ten onrechte vertrouwt. Een vies kiekje van chlamydia. Soa nummero uno.

Lees ook:Mannen hebben met mooie vrouwen sneller seks zonder condoom
Lees ook:Alaaf. Alaaf. Kleed je penis ook aan als die mee mag naar het carnaval
Lees ook:Lesje Condomologie
Lees ook:Pilgebruik zorgt voor dubbel zoveel hiv-infecties
Lees ook:Jonge vrouwen slikken het condoom niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>