Gouden orgasme-trio voor vrouwen: zoenen, vaginale stimulatie en orale seks

Wie intens kust, genitaal stimuleert en orale seks bezigt, heeft ‘het gouden trio’ beet dat ervoor zorgt dat een vrouw tot een sekueel hoogtepunt komt. Zo blijkt uit onderzoek onder 52.000 personen tussen de 18 en 65 jaar, waarover is gepubliceerd in het vakblad Archives of Sexual Behavior.

Volgens co-auteur Elisabeth Lloyd van de Indiana University geeft tweederde van de heterovrouwen aan meestal tot een orgasme te komen. Eenderde van de mannen is ervan overtuigd dat penetratie de beste manier is om een vrouw klaar te laten komen. Dat is dus een foute aanname.

Slechts eenderde van de vrouwen krijgt ‘altijd’ of ‘meestal’ een orgasme door louter vaginale seks, en bij 44% is dat ‘nooit’ of ‘bijna nooit’ het geval. De kansen op een vrouwelijk orgasme stijgen drastisch, als de partner het ‘gouden trio’ toepast.”Tot wel 80%”, aldus Lloyd in The Guardian.

Niet vreemd dus dat blijkt dat lesbische vrouwen veel vaker aan hun trekken komen. Zo’n 86% beleeft tijdens de seks zo goed als altijd een orgasme. De wetenschappers vermoeden dat dat komt omdat hun vrouwelijke partner veel beter weet hoe een en ander werkt en beseffen dat penetratie niet de allerbeste methode is.

Lloyd hoopt dat paren met de bevindingen van dit onderzoek vrolijk aan de slag gaan, want vrouwen die vaker klaarkomen, voelen zich beter in hun vel en relatie.

Lees ook:De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet
Lees ook:E is niets mis mee dat vrouwen hun orgasme faken
Lees ook:De helft van de NL vrouwen kan haar orgasme uitstekend acteren
Lees ook:De orgasme-kloof is zoals de loonkloof
Lees ook:Kom ‘ns wat vaker klaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>