Doutzen Kroes doet even voor hoe het vrouwencondoom werkt

SP-Kamerlid Ewout Irrgang en CDA-collega Kathleen Ferrier hebben gisteren namens het meerpartijeninitiatief HIV/AIDS een expositie in de Tweede Kamer geopend over het vrouwencondoom…………

Het is onderdeel van de ‘Paper Doll Campagne’ om aandacht te vragen voor het belang van het vrouwencondoom.

Ewout Irrgang: “Wereldwijd zijn er 215 miljoen vrouwen die geen toegang hebben tot anticonceptie maar die zich wel graag willen beschermen tegen een ongewenste zwangerschap en hiv/aids. Het vrouwencondoom moet daarom veel ruimer beschikbaar komen. Nederland moet daarbij blijven helpen. Ik hoop dat de Kamer zich daar volgende week bij de behandeling van de begroting Buitenlandse Zaken en ontwikkelingssamenwerking hard voor wil maken.”

De campagne is een initiatief van i+solutions, Oxfam Novib, Rutgers WPF, en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wereldwijd zijn duizenden boodschappen verzameld van vrouwen en mannen over het belang van het vrouwencondoom, geschreven op papieren poppetjes waarvan een klein deel nu in de Tweede Kamer tentoongesteld is.

Het kabinet bezuinigt volgend jaar opnieuw fors op de uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking. Gezondheidszorg voor vrouwen en de strijd tegen hiv/aids blijft volgens het kabinet een prioriteit, maar het totale budget neemt af. Irrgang: “De vraag naar het vrouwencondoom is groot. Het aanbod is veel te klein. Daarom is het van belang dat Nederland de eigen inzet op peil houdt om het vrouwencondoom voldoende beschikbaar te krijgen.”

Als ambassadeur van dance4life zet Doutzen Kroes haar beste beentje voor in de strijd tegen hiv en aids. Het topmodel was dan ook niet te beroerd om een vrouwencondoom te testen en te demonstreren…..

Lees ook:De Blije Doos: 3d-clitoris, PrEP en een zadelhoes ‘Lekker kontje’
Lees ook:Vrouwencondoom is allang geen broodzak meer
Lees ook:Supermodel Doutzen Kroes spreekt over seks
Lees ook:Amsterdamse Munttoren wordt verpakt in 1 groot condoom
Lees ook:Vrouwencondoom wil maar niet ‘aanslaan’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>