Vrouwencondoom wil maar niet ‘aanslaan’

Het geval bestaat al meer dan 25 jaar, maar wil maar niet doordringen tot de slaapkamers.

Ik heb het over het vrouwencondoom, een ideaal middel waarmee vrouwen hun veiligheid en gezondheid in eigen hand (en vagina) houden.

Maar helaas, Het vrouwencondoom is niet populair, omdat het niet strookt met het sekscliché dat mannen dominant moeten zijn in bed…………

Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Yale waaraan 357 vrouwen en 126 mannen tussen 18 en 29 hebben meegewerkt.

De onderzoekers wilden met deze studie peilen naar het zelfvertrouwen en de assertiviteit in de slaapkamer. Bij wijze van test hadden ze in de enquêteruimte een kom met vrouwencondooms geplaatst. “Bescherm jezelf en je vriend. Neem gratis enkele vrouwencondooms mee naar huis”, stond er op een groot bord.

Maar er waren weinig proefpersonen die met hun hand in de kom graaiden. Hoe meer de deelnemers geloofden in een traditionele rollenpatroon, hoe minder vaak ze een vrouwencondoom namen.

De onderzoekers zien een logische verklaring voor dit fenomeen. “Mensen die geloven dat de man dominant moet zijn in de slaapkamer, zijn niet geïnteresseerd in het vrouwencondoom. Deze bescherming spitst zich toe op de vrouw en komt als het ware niet overeen met de norm dat mannen de controle moeten hebben.”

Uit de studie blijkt voorts dat vooral mannen veel belang hechten aan de seksclichés. “Vrouwen gaven minder aan dat mannen het heft in handen moeten nemen in bed.”

Nog een opmerkelijk onderzoeksresultaat: dames die zich onderdanig gedragen tussen de lakens, voelen zich onzekerder op seksvlak. Dat verklaart waarom ook zij geen vrouwencondoom namen.

Lees ook:Doutzen Kroes doet even voor hoe het vrouwencondoom werkt
Lees ook:Vrouwencondoom is allang geen broodzak meer
Lees ook:De pretsigaret laat de penis op den duur ‘hangen’
Lees ook:Onze ouders deden het vaker, maar wij hebben creatievere seks
Lees ook:Nieuw vrouwencondoom: als een tampon zo makkelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>