Ook mannen aan de bekkenbodemspier-training: betere erecties

PelvisMenIn plaats van naar de huisarts te gaan voor een receptje viagra of een andere erectiepil, kunnen mannen beter een verwijzing naar de fysiotherapeut vragen.

Vrouwen doen het al eeuwen en mannen gaan er ook aan geloven: training van de bekkendodemspieren is zeer effectief……..

Op de sportschool worden de grote lichaamsspieren getraind, maar de kleine zeer belangrijke in de pelvis-zône worden overgeslagen. Gevolg: incontinentie en erectiestoornissen.

Dat blijkt uit promotie-onderzoek van Inge Geraerts van de Onderzoeksgroep Neuromotorische Revalidatie aan de KU Leuven.

Tijdens de chirurgische verwijdering van de prostaat moeten soms één of beide zenuwbundels, die belangrijk zijn om een erectie te krijgen, weggenomen worden. Maar zelfs ze gespaard blijven, worden ze tijdens de operatie vaak beschadigd, wat aanleiding geeft tot erectieproblemen.

“Spontaan herstel treedt op in de maanden tot jaren nadien, maar is bij de meeste mannen onvolledig”, aldus Geraerts in de Campuskrant van de KU Leuven. In het kader van haar studie vergeleek ze het herstelproces van 2 groepen patiënten waarvan de bekkenbodemspieren gedurende 3 maanden al dan niet getraind werden.

“In vergelijking met de controlegroep boekten de patiënten die hun bekkenbodemspieren oefenden een grotere vooruitgang. Ze hadden met name minder erectieproblemen, met een aanzienlijke verbetering in de hardheid, lengte, zwelling en oprichting van de penis. Enkel de duur van de erectie verschilde niet, maar om die te verbeteren is 3 maanden oefenen te kort.”

Dankzij de oefeningen raakten de meeste mannen ook verlost van urineverlies op het moment van het orgasme. Het is dus een uitstekend, blijvender en bevredigender alternatief voor erectiemiddelen.

Zwangere en net bevallen vrouwen, of zij die moeite hebben met een orgasme krijgen net als mensen met incontinentie al jaren bekkenbodemspier-oefeningen voorgeschreven. Ook bij mannen kan dit dus urineverlies controleren en het wegvloeien van bloed uit de penis tegengaan. Getrainde spieren zorgen dus voor een betere erectie.

“Onderzoek uit de jaren ’90 had al aangetoond dat bekkenbodemspieroefeningen helpen bij erectiestoornissen. Doordat er medicatie op de markt kwam, werden deze oefeningen minder en minder aangevraagd. Bij mannen werd dit dan ook nog niet geprobeerd na een prostaatoperatie”, luidt de conclusie. Aan het werk dus:

Lees ook:Gevaarlijke trend: penisverlenging met vaseline
Lees ook:Vrouwelijke urologe helpt elke man aan een erectie
Lees ook:Behandeling tegen prostaatkanker doodt ook het seksleven
Lees ook:Seks lokt zelden hartinfarct uit
Lees ook:Hart voor je hart hebben is ook hart voor je penis hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>