Fantaseren vrouwen over onderdanigheid uit frustratie?

We blijven nog even in het ‘ballen-versus-vagina’-thema.

Want in Amerika ontketende journaliste Katie Roiphe een fikse discussie over emancipatie.

In Newsweek suggereerde ze dat vrouwen fantaseren over seksuele onderdanigheid, omdat ze zich ongemakkelijk voelen in hun positie op de moderne werkvloer.

Diep van binnen willen vrouwen namelijk helemaal niet in charge zijn, aldus Roiphe.

De schrijfster zegt in haar artikel dat vrouwen graag fantaseren over onderdanige rollen in bondage en spanking en deze fantasiën zouden het gevolg zijn van onze relatief recente economische onafhankelijkheid.

In essentie gelooft Roiphe dat machtige, carrière-vrouwen de druk van ‘de baas zijn op kantoor’  ontsnappen door dominantie op te zoeken in bed.

Maar bestaat SM niet al heel veel langer dan het feminisme? En hebben deze fantasieën niet ‘gewoon’ te maken met balans? Als je op je werk de hele dag de baas bent, is het toch heerlijk om in bed even een hele andere kant van jezelf de ruimte te geven? Al is het alleen in je gedachten.

Waarom zou dat betekenen dat vrouwen zich niet goed voelen in de rol van ‘de baas’? Het betekent alleen dat zij meer kanten in zich hebben. Ze zijn bij tijd en wijlen ook graag zacht en meegaand en onderdanig.

En daarbij, betekent emancipatie niet dat vrouwen mogen en kunnen doen wat ze willen? Dus ook fantaseren over en opgaan in onderdanigheid, als dat hen opwindt.

Lees ook:Bij scharrelseks zijn vrouwen net als mannen
Lees ook:Vrouwen zijn in hun erotische fantasieën vaak weer maagd
Lees ook:3/4 NL vrouwen fantaseert geregeld over seks met een ander
Lees ook:Geen lunchpauze meer tussen de middag, maar neukpauze
Lees ook:3/4 Nederlandse vrouwen glijdt wel op een SM-relatie ala ‘Fifty Shades’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fantaseren vrouwen over onderdanigheid uit frustratie?

  1. Anoniem (man)

    Das toch juist het mooie van de zaak alle twee de leiding nemen elk op zijn beurt. Alleen mis ik dit want er is helaas geen ander.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>