Na een paar keer vreemdgaan, wordt het stukken gemakkelijker

Second Love

Veel mensen zijn en blijven achterdochtig als hun partner eens een scheve schaats rijdt. Begrijpelijk, maar het drijft mensen tot waanzin. Maar onterecht is het niet: eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger schreven we al eens bij seks.blog.

Dat blijkt ook uit nieuw onderzoek van  onder 484 mensen, die gepubliceerd is in Archives of Sexual Behavior.

Ze vroegen hen naar alle keren dat ze met iemand anders dan hun eigen partner naar bed waren geweest en ook of ze hun huidige of eerdere partners ooit verdachten van ontrouw. Uit de studie, gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior, bleek dat wie in zijn eerste relatie vreemd was gegaan dat drie keer vaker ook in zijn volgende relaties deed. En degenen die wisten dat een van hun vorige partners hen had bedrogen, hadden twee keer meer kans dat het in volgende relaties weer gebeurde.

Een verklaring voor de resultaten is dat onze hersenen gewend raken aan liegen, zo meldt een studie in Nature Neuroscience. De hersenen van mensen die vaak kleine leugentjes vertellen raken ongevoelig voor de negatieve emoties van liegen, waardoor grotere leugens steeds gemakkelijker worden. “Mensen die vreemdgaan voelen zich in het begin waarschijnlijk heel schuldig, maar naar mate ze het vaker doen passen ze zich aan en voelen ze zich er simpelweg niet zo slecht meer over,” aldus onderzoeker aan Princeton en auteur van de studie Neil Garrett.

 

Lees ook:Eens een overspelige, altijd een overspelige
Lees ook:Seksisme is de dood in de pot voor seks
Lees ook:Actrices gaan vaker vreemd
Lees ook:Mannen hebben spijt van te weinig seks, vrouwen juist van te veel
Lees ook:Seks ná de ex: wraak of pleister op de wonde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>