1x per week seks houdt je vagina, hoe oud je ook bent, in topconditie

UseItLoseIt

‘Use it or lose it’, zegt mijn favorite seksuologe Dr. Ruth altijd. Neem nu vaginale droogheid. Dat is iets waar vrouwen, zeker in tijden van hormonale schommelingen, vaak last van hebben. Vervelend: een brandenderig gevoel, pijn tijdens het vrijen en bij het plassen, om van de psychische gevolgen nog maar te zwijgen. Vrouwen worden er onzeker van tussen de lakens.

Eén van de oorzaken waar vaginale droogheid door ontstaat is atrofie. Dat betekent letterlijk verschrompeling en hangt samen met de pre- of perimenopauze. In praktijk komt het erop neer dat de productie van oestrogeen afneemt, waardoor het vaginaslijmvlies minder soepel en vochtig wordt en de vagina zelf nauwer. Dat betekent dat penetratie moeilijker en pijnlijker is. 20% tot 50% van de vrouwen krijgt ermee te maken.

Maar er is een oplossing volgens de Londense sekstherapeute Louise Mazanti. Het is belangrijk om het te blijven ‘doen’. Dat zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van kleinere schaamlippen, infecties of droogheid.

Seks, of dat nu op je eentje is of met een partner, maakt dat de bloedtoevoer naar de vagina versterkt wordt. Mazanti adviseert vagina-massage. Met de verhoogde bloedtoevoer komt ook meer zuurstof mee en dat is het beste anti-agingmiddel dat er is.

Het houdt niet alleen deze vaginale kwaaltjes weg; het is ook goed voor de geestelijke gezondheid, voegt Mazanti er nog aan toe. “Het vermindert het risico op depressies en zorgt ervoor dat je je aantrekkelijker voelt. Dat blijkt ook uit onderzoek van de universiteit van California dat vorige maand gepubliceerd werd. Vrouwen die eens per week tussen de lakens duiken, vertonen minder verouderingstekenen- en kwaaltjes.”

Lees ook:Menstruatiecups verbeteren het seksleven
Lees ook:Dit is pas een orgasme!
Lees ook:De beste hygiëne voor de vagina: water bis bis
Lees ook:Besnijdenis helpt wellicht ook tegen prostaatkanker
Lees ook:Masturberen tijdens het baren: een laatste taboe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>