Hij wil dat zij ook klaarkomt, om zichzelf meer man te voelen

Couple

De ergste vraag die een man aan een vrouw, met wie hij seks had, kan stellen is ‘was het voor jou ook lekker?’. Opvallend is dat de grootste Casanova’s en Don Juans dat juist niet doen. Hun intense moeites om hun bedvriendinnen tot grote hoogtes te brengen, lijken altru├»stisch, maar eigenlijk is het ego├»sme. Mannen zien het vrouwelijk orgasme als een prestatie van hun eigen mannelijkheid.

Zo blijkt uit onderzoek door de University of Michigan onder 810 volwassen mannen, waarover is gepubliceerd in ‘Journal of Sex Research’.

De proefpersonen moesten verschillende situaties lezen, waarna ze moesten aangeven hoe mannelijk ze zich daarbij voelden. In elke situatie moesten de mannen zich voorstellen dat ze voor de 3e x seks hadden met een knappe vrouw. Soms kreeg ‘zij’ een orgasme en soms niet. Verder werd bijvoorbeeld toegevoegd dat zij met vroegere bedgenoten wel orgasmes had, of juist nog nooit met een partner was klaargekomen.

De mannen gaven aan dat ze zich mannelijker voelden wanneer ze de vrouw een sekueel hoogtepunt had. Bij degenen die zichzelf al mannelijker voelden, was dat zelfs meer het geval. Door de verwachtingen in de maatschappij hebben mannen vaak het gevoel dat ze zich moeten bewijzen door symbolische mannelijke prestaties, aldus onderzoekers Sara Chadwick en Sari van Anders.

Voorts was het opmerkelijk dat wanneer de fictieve vrouw met vroegere partners nooit orgasmes had ervaren, dat weinig effect had op het gevoel van machismo. “Dat komt overeen met het idee dat mannen verantwoordelijk zijn voor het orgasme van heteroseksuele vrouwen, ongeacht haar eerdere vroegere ervaringen.”

Voor sommige mannen gaat het niet om haar plezier, aldus de wetenschappers op de wetenschappelijke nieuwssite Psypost. “Voor hen gaat har klaarkomen over de man die zich goed voelt in zijn mannelijkheid. Dat zou kunnen verklaren waarom sommigen de druk voelen om een vrouw een orgasme te ‘geven’. Tevens zou het een verklaring zijn dat vrouwen een orgasme veinzen, om zijn gevoelens niet te verstoren.”

Lees ook:Met een macho komt een vrouw sneller klaar dan met een tedere minnaar
Lees ook:Samen klaarkomen maakt sneller zwanger
Lees ook:Yolanthe fakete ook weleens een orgasme
Lees ook:Al te eerlijk zijn tijdens de seks is ook niet alles……..
Lees ook:Loopwijze verraadt of vrouw clitoraal en/of vaginaal klaarkomt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>