Hallo, ik ben demiseksueel!

A-demi etc

Het is het roze weekend van Nederland. Tijdens en rond de gaypride is er extra aandacht voor mensen die vanwege hun geneer of seksuele geaardheid niet in een vakje te proppen zijn. Daarbij valt de term demiseksualiteit de laatste tijd regelmatig.

De meeste mensen weten wel wat aseksualiteit is, namelijk geen seksuele aantrekking voelen en ongeveer 1% van de wereldbevolking afficheert zich als zodanig.

Demiseksuelen zijn er waarschijnlijk veel meer. Dit zijn mensen die alleen seksuele aantrekking voelen, als ze een zeer sterke emotionele band met een partner hebben. Uiterlijk speelt een minder grote rol bij, een innerlijke connectie ervaren, is nodig om te kunnen genieten van seks.

Sinds 2014 wordt aseksualiteit officieel erkend als een geaardheid en niet langer als een stoornis of aandoening. Ook met demiseksualiteit zal dit gaan geburen.

Lees ook:Aseksuelen komen steeds meer uit de kast
Lees ook:Neen dank u, ik ben aseksueel
Lees ook:Minstens 1% van de mensheid is 100% aseksueel
Lees ook:13 vreemde fetishes: amputatie-porno bijvoorbeeld
Lees ook:Tantra-seks: spiritueel klaarkomen met je ‘innerlijke fluit’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>