Of je veel of weinig seks wilt, valt aan je gezicht af te lezen

Facial Width-to-Height Ratio

Mensen met een kort, breed gezicht hebben meer libido dan degenen met een andere gezichtsvorm. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen.

Dat is althans de uitkomst van onderzoek door de Nipissing University in Canada, dat gepubliceerd is in Archives of Sexual Behavior. Het draagt bij aan een groeiend bewijs dat bepaalde psychologische- en gedragseigenschappen worden geassocieerd met bepaalde breedte- en hoogteverhoudingen in het gelaat. Dit wordt ook wel the face width-to-height ratio (FWHR) genoemd.

145 studenten vulden een vragenlijst in over hun gedrag en seksuele motivaties. tevens werd van hen allen een foto gemaakt om hun FWHR te analyseren. Daarna werd aan 314 studenten gevraagd naar hun seksuele ori├źntatie. Ook kregen zij vragen over hoe zij staan ten opzichte va overspel en hoe groot zij de kans achten dat zelf te doen. Dit om te peilen of zij ook zin in seks hebben, zonder gevoelens van verliefdheid, liefde of idee├źn over monogamie.

Mannen met een vierkant gezicht worden eerder geassocieerd worden met meer testosteron, dus ook meer agressie, dominantie en aantrekkelijker voor een kortstondige seksuele relatie. Ook zouden mannen met een hoog FWHR vaker seks hebben zonder dat hier liefde of monogamie bij komt kijken. Maar ook de vrouwelijke sexdrive wordt o.a. aangestuurd door het mannelijk hormoon.

“De resultaten van dit onderzoek zouden de seksualiteit van zowel mannen als vrouwen kunnen voorspellen. Degenen met een hoge FWHR hebben een duidelijk hoger libido”, aldus onderzoeker Steven Arnocky.

Lees ook:Vrouwen zijn dol op seks met vreemde mannen
Lees ook:Hyperseksualiteit: een stoornis?
Lees ook:Mensen die aan anticonceptie doen, hebben 3x vaker seks
Lees ook:Overdag rechtop zitten achter je bureau geeft ‘s avonds betere seks!
Lees ook:Vrouwen moeten dagelijks een portie van 20 minuten porno tot zich nemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>