Lekker sperma? Zo wordt je goedje zoeter!

Slikken of spugen!? That is the question. De meeste vrouwen moeten er niet aan denken. De meeste mannen dromen ervan. Dat we smullen van zijn sperma.

Helaas is zijn kwakje niet altijd even lekker. Sommige mannen proeven zoet, maar de meeste spuiten een bitter goedje. Hoe komt dit? En valt er wat te doen aan die smaak?

Sperma is zaad en zaadvocht dat vrijkomt bij de zaadlozing. De dikkige, kleverige, witte vloeistof is afkomstig uit de zaadblaasjes en de prostaat. Zaadcellen zien eruit als een soort kikkervisjes. Ze worden in de teelbal gemaakt en in de bijbal opgeslagen. Bij een zaadlozing komt ongeveer 3 ml sperma vrij dat tot 350 miljoen zaadcellen kan bevatten! 1 druppel sperma kan wel 100 miljoen zaadcellen bevatten.

Die zaadcellen vormen ongeveer 10% van het sperma. De rest is zaadvocht dat de zaadblaasjes en de prostaat hebben toegevoegd.

De voedingswaarde van sperma wordt vaak vergeleken met die van rauw eiwit. Beide bestaan voor zo’n 90% uit water en 10% procent uit hoogwaardige voedingsstoffen, zoals proteïnes, fructose, koolhydraten en mineralen (vooral zink). Sperma is voedzaam en licht verteerbaar. 95% van de proteïnen in sperma zeer makkelijk verteerbaar. Het doorslikken van sperma kan dus helemaal geen kwaad. Uiteraard moet je altijd alleen doen waar je zin in hebt! Dus staat het je tegen: niet doen!  Maar voor de lijn hoef je het niet te laten: sperma bevat slechts 15 calorieën per ejaculatie.

En dan die smaak! Als zijn sperma bitter (onsmakelijk) is, is het logisch dat we niet staan te springen om een slokje. En dat is jammer, want voor veel mannen is het een ultieme seksfantasie, en wat is leuker dan elkaar’s fantasien waarmaken? Daarbij kan het een leuk, spannend en (wellicht) nieuw element in jullie seksleven zijn.

In grote lijn is het heel simpel. De smaak van sperma hangt nauw samen met zijn levensstijl. Hoe gezonder zijn levensstijl, hoe milder de smaak van zijn sperma. De grootste ‘bittermakers’ zijn roken en alcohol. De grootste ‘zoetmakers’ zijn fruit en groenten! En dan vooral ‘zoet’ fruit zoals kiwi’s en ananas. In fruit zitten natuurlijke suikers, vitaminen en mineralen. Ook vruchtensappen van zoete fruitsoorten zoals meloen, ananas, mango en andere citrusvruchten, dragen bij aan zoeter sperma.

Verder is drinken van voldoende water ook belangrijk. Dit helpt je lichaam te  zuiveren waardoor je minder afvalstoffen vasthoudt. Spruiten, broccoli en rood vlees af, kun je beter niet te veel eten. Als je wil dat zij van je smult. Ook vet eten en vis geven sperma een slechte smaak.

De smaak helemaal bepalen kan hij niet, we hebben ten slotte allemaal onze eigen specifieke lichaamsgeur. Maar de smaak valt wel te beïnvloeden. Dus (s)experimenteer samen! Probeer dingen uit. Een week lang ananas bij het ontbijt. Of een kiwi als toetje. Wat minder alcohol en wat minder roken. Het kan enkele weken duren voor je het verschil proeft.

Hier een docu van de BBC over 3 stellen die experimenteerden met voeding en de smaak van sperma.

Lees ook:Eet meer fruit: voor fris en fruitig sperma en vagina!
Lees ook:Geen enkel kwakje smaakt hetzelfde
Lees ook:Hoe sperma het lekkerste smaakt
Lees ook:Wat je allemaal nog meer met sperma kunt doen
Lees ook:Regelmatig een sterk bakkie is goed voor je kwakkie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lekker sperma? Zo wordt je goedje zoeter!

  1. liz

    Wat als je allergisch bent voor kiwi en noten en degene heeft het misschien gegeten? Komen de stoffen van kiwi en noten dan in het sperma voor? Krijg ik dan een allergische reactie als ik dat zaad slik?

    Groetjes, Liz

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>