‘t Is hartsikke hip om af te kicken van seksverslaving

Celebs geven het verkeerde voorbeeld. Tiger Woods, Russel Brand en David Duchovny en nog tientallen prof-voetballers van wie ik de naam niet kan onthouden, zijn seksverslaafd.

Of waren seksverslaafd.

Afijn: ze zijn in therapie geweest en hebben ‘Mea Culpa’ geroepen tegen wie het maar moest horen.

Je zou dus ook kunnen zeggen: celebs geven het goede voorbeeld.

Want dankzij het feit dat bovengenoemde grootheden openlijk afkickten van hun eeuwig jeukende piemel, zitten de centra die dit probleem behandelen nu tjokvol.

‘t Is kortom hip om er voor uit te komen dat je seksverslaafd bent. Ik bedoel: wás………………

‘‘Het aantal patiënten met seksverslaving steeg van 1 in de 2 maanden naar 24. Dit komt onder meer door de uitlatingen van Tiger Woods. Ik krijg steeds meer patiënten over de vloer die zeggen dat ze denken net als Woods te zijn.’’, zegt de Australische psychologe Michelle Thomson.

Volgens collega-therapeut Adam Szmerling komt een seksverslaving steeds vaker voor, en is het niet alleen dat er meer mensen hulp zoeken.

Klinisch psychologe en sekstherapeute Janet Hall zegt dat de gevallen van celebs die uitgebreid in de media behandeld zijn, hebben bijgedragen tot de stijging. ‘‘Dit geeft gewone mensen met dit probleem de boodschap mee dat als bekende mensen en topsporters hieraan verslaafd zijn, ze niet de enigen zijn en dat ze daarmee ook niet per definitie slecht zijn.’’

Een seksverslaving uit zich in verschillende vormen. De meesten hebben verschillende sekspartners om zo de intimiteit van een relatie te vermijden. Bij anderen is het overmatig veel porno kijken.

Weer anderen hebben een aantal vaste partners met wie ze regelmatig seks hebben. Maar voor de meeste sexjunks is het een combinatie hiervan.

Sommige deskundigen beweren dat seksverslaving helemaal niet bestaat. Bij andere verslavingen aan bijvoorbeeld alcohol, sigaretten, medicijnen en drugs is er een extern middel waar de persoon niet zonder kan.

Seks wordt niet gezien als een chemische substantie, omdat het lichaam de werkzame stof dopamine zelf aanmaakt. De kwestie is dan ook of seks wel een verslaving kán zijn.
En er is natuurlijk ook al een film over dit onderwerp…..

Lees ook:Seksverslaving is een ziekte
Lees ook:Vreemdganger of seksverslaafd?
Lees ook:Cold Turkey afkicken van seksverslaving met Nicolette Kluijver
Lees ook:‘Seksverslaving bestaat niet. Die mensen zijn gewoon bloedjegeil’
Lees ook:Seksverslaafden doen hun verhaal bij Nicolette Kluijver

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘t Is hartsikke hip om af te kicken van seksverslaving

  1. Pingback: ‘t Is nu officieel: seksverslaving bestaat! | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>