2013 bewees dat de kale vagina passé is

BushEraTerwijl enkele jaren terug de Brazilian Wax of compleet geschoren vagina nog standaard was, laat het afgelopen jaar duidelijk veranderingen zien.

De Huffington Post zette met trendwatchers een aantal onderzoeken en gebeurtenissen op een rijtje waaruit blijkt dat de ‘kale doos’ haar langste tijd gehad heeft……….

* Een onderzoek van Nad, een Amerikaans bedrijf in scheer- en waxprodukten, laat zien dat het merendeel van de mannen niet voor kaal kiest. De voorkeur gaat naar een ‘getrimd en net gazonnetje’. 43% van de mannen prefereert een net Bermudadriehoekje, terwijl slechts 12% voor Brazilian kies.

* In ‘The Ellen DeGeneres Show’ zegt Gwyneth Paltrow: “De stilisten moesten op zoek naar een scheermesje om mijn schaamhaar te verwijderen. Ik eer de jaren ’70, als je begrijpt wat ik bedoel.” Hoewel ‘de blonde doos’ ongetwijfeld overdreef, gaf ze toch een nieuwe impuls aan de schaamhaarmode.

* “Een artieste als Lady Gaga kan dwars tegen heersende ideeën in gaan en het beeld van wat normaal is ondersteboven gooien” aldus de website Refinery29 over de cover van de wintereditie van het magazine Candy, waarop La GaGa met een beboste bovenlip én venusheuvel te zien is.

* Bij American Apparel weten ze wel hoe je controversieel moe zijn. Hun T-shirt ontworpen door Petra Collins laat een weliswaar getekende, maar behaarde en menstruerende vagina zien en zowel het modemerk als de designer zelf weigerden zich te excuseren voor het zogenaamd ‘aanstootgevende’ kledingstuk.

* Een Franse studie legde het verband tussen het verwijderen van schaamhaar en een verhoogd risico op seksueel overdraagbare genitale wratten. Waxen kan tevens infecties, brandwonden en ingegroeide haartjes veroorzaken.

Lees ook:America Apparel shockeert met behaarde, menstruerende vagina
Lees ook:En anders neem je toch een schaamhaar-pruikje
Lees ook:American Apparel zet volle bossen schaamhaar in de etalage
Lees ook:Schaamharige campagne van American Apparel
Lees ook:Modemerk geeft ‘modellen’ schaamhaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “2013 bewees dat de kale vagina passé is

  1. Mediamix

    Er is niks mis met een tuintje mits het een goed onderhouden tuintje is. :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>