Maagden intrigeren. Hoeren ook

Maagd is de benaming voor een meisje of vrouw die geen geslachtsgemeenschap heeft gehad.

Hoewel soms ook de mannelijke variant wordt bedoeld, heet dit eerder een knaap.

In vele culturen en religies, waaronder christelijke kerken binnen het protestantisme en katholicisme, maar ook in de islam, wordt een groot belang gehecht aan de maagdelijkheid van de man en/of de vrouw bij het huwelijk.

Ten onrechte wordt vaak verondersteld dat het bestaan van een maagdenvlies de ‘eerste keer’ van een vrouw kan bewijzen. Ook suggereert de naam dat het een gesloten vlies betreft, terwijl het slechts een randje weefsel is. Immers: als het dicht was, zou een jong meisje niet kunnen menstrueren.

Je kunt de godsdiensten echt de schuld geven van het feit dat zo vreselijk veel mensen (vooral mannen) geïntrigeerd zijn door maagden. Mannen die lijden aan het zogenaamde madonna-hoer-complex zijn ook stuk voor stuk religieus opgevoed.

Zij delen de vrouwen in 2 categoriën in: vrouwen om mee te trouwen en vrouwen om mee te seksen. Dit worden dus de beruchte vreemdgangers, die thuis geen seks meer kunnen hebben, omdat ze hun eigen vrouw als een heilige madonna (niet te verwarren met de popdiva) zien.

Terug naar de maagden. Want als een man de eerste is….. Wat dan? Is de vrouw in kwestie dan eigendom? Een interessante vraag op de dag dat de christenen de geboorte vieren van hun naamgever Christus die kwam uit de maagd Maria. In deze voorgaande zinnen ligt het geheim van het leven………..

Het verhaal van de onbevlekte ontvangenis is namelijk geweldig mooi. Maar het gaat mis als mensen prachtige teksten letterlijk gaan interpreteren, die schrijvers in vroeger eeuwen en millennia zo bloemrijk creëerden. Dan worden de uiterlijke waarden belangrijker dan de innerlijke.

Want een meisje kan haar maagdenvlies nog hebben en een intens slecht kreng zijn. Net zoals de grootste hoer ter wereld een gouden hart kan hebben. Sommigen beweren dat Jezus ook prostituees bezocht. Andere gelovigen voelen zich daarop weer gekwetst. Nog weer anderen ~waaronder Dan Brown, de schrijver van de DaVinci Code~ beweren dat Jezus en Maria Magdalena getrouwd waren. Maar doet het er toe?

Als religieuzen ophouden met elkaar te bestrijden of elkaar zo nodig hun waarheid te willen opdringen; wat zou de wereld er dan een stuk aangenamer uitzien zeg. Maria een maagd: OK. De grootste achterban van de maagd Maria: de RK kerk, heeft uit en te na bewezen zich niet zo maagdelijk te gedragen.

Maria zelf kijkt denk ik even de andere kant op bij het naderen van Vaticaan-City. De vrucht van haar schoot: Jezus, benadrukte hoe belangrijk het is om hoeren niet te veroordelen en kinderen te beschermen. Moet ik hier nog iets aan toevoegen?

Ja mijn kerstwens:

Laat (oude) teksten doen waarvoor schrijvers ze bedoeld hebben. Namelijk om mensen emotioneel te raken. Niet om godsdiensten op te zetten die te vuur en te zwaard hun kleingeestige waarheden bevechten. Het gaat om de maagdelijkheid van het hart. Ave Maria!

Lees ook:De Heilige Maagd en de seksshops van Fatima
Lees ook:Lachen om de mythes van het maagdenvlies
Lees ook:Nieuwe ontmaagdingsshow op MTV
Lees ook:Voor 2 tientjes heb je een nieuw maagdenvlies
Lees ook:Een vrouw ontmaagden is voor een man een trofee

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Maagden intrigeren. Hoeren ook

  1. Pingback: Een vrouw ontmaagden is voor een man een trofee op zijn schoorsteenmantel | Seks

  2. Pingback: Niemand durfde Brooke Shields te ontmaagden | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>