55 plussers moeten maar seksuele voorlichting krijgen van hun kids

mrdeecee

Daar waar we vroeger bij vakantieflirts en -seks dachten aan feestende jongeren in Salou en cokesnuivende goedverdieners op Ibiza, is dat beeld nu totaal anders.

Vooral 55 plussers gaan ver van huis totaal los tijdens hun vakanties, beleven vaak de ene na de andere affaire zonder…… aan veilige seks te doen.

Dat bleek naar aanleiding van Brits onderzoek naar vakantieromances deze week.

De doelgroep van Omroep MAX is jong geworden in het pré-AIDS-tijdperk en niet gewend aan condooms. Er is echter in de afgelopen 30 jaar nogal wat veranderd.

Een exotische vreemdeling blijkt aantrekkelijk te zijn voor de middelbare mannen en vrouwen: 38% viel hier al voor, 43% zegt dat hun vakantieliefde totaal verschillend was van het type waar ze normaal voor vallen. Slechts 6% van de flirts leidt tot een vaste relatie.

Uit eerdere onderzoeken bleek reeds dat net deze leeftijdsgroep zich het minst vaak beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen bij seks op vakantie. In de periode van mei tot september stijgt het aantal bezoekjes in Britse gezondheidsklinieken met bijna een kwart.

Artsen en voorlichters maken zich steeds meer zorgen over de verspreiding van seksueel overdraagbare infecties bij de 50 plussers.Vooral rijpere vrouwen lijken te denken dat soa’s alleen een probleem bij jongeren zijn. 13% van hen zegt dat ze te verlegen is om naar anticonceptie te vragen wanneer ze seks heeft met een nieuwe partner.

De beste manier is om de condooms mee te nemen die je voor je vakantievieerende kinderen had klaargelegd. En wellicht kunnen deze papa’s en mama’s dan gelijk nog wat meer seks-op-reis-adviezen krijgen van hun hedendaagse zoons en dochters.

Lees ook:Een SOA mag de pret niet drukken in de USA
Lees ook:Alcohol vaak boosdoener bij onveilige seks
Lees ook:Hoe jonger men aan seks begint, hoe groter het risico op een soa
Lees ook:Vrouwen laten zich vaker testen op geslachtsziektes dan mannen
Lees ook:40-plussers hebben seksuele voorlichting nodig

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “55 plussers moeten maar seksuele voorlichting krijgen van hun kids

  1. Pingback: Onveilig seksende 50-plussers staan stijf van de syfilus, chlamydia en zelfs hiv | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>