Vrouwen vaak onzeker na hun ontmaagding. Mannen juist tevredener na hun 1e x

Mannen en vrouwen reageren naar zichzelf toe nogal verschillend na de eerste keer echte seks.

Mannen zijn na hun ‘ontknaping’ tevredener over hun lichaam dan daarvoor.

Vrouwen voelen zich vlak nadat zij hun maagdelijkheid verloren juist vaak een stuk onaantrekkelijker…………

Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Staatsuniversiteit van Pennsylvania, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Journal of Adolescence’.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door 100 studenten te volgen die nog maagden c.q. knapen waren toen ze aan hun studie begonnen. Die vulden 4x per jaar een vragenlijst in, waarop ze onder meer hun mening over hun uiterlijk moesten geven.

Hieruit bleek bij zowel mannen als vrouwen het beeld van hun lichaam te veranderen in de weken nadat ze voor het eerst geslachtsgemeenschap hadden gehad.

Volgens Miriam Kaufman, professor Jeugdseksualiteit aan de Universiteit van Toronto, is dit verschil te verklaren. “Als een man voor het eerst seks heeft, voelt hij zich daarna meestal een beter mens”, zegt Kaufman in de ‘Montreal Gazette’.

“Hij is vaak opgetogen over het feit dat iemand zo tot hem was aangetrokken dat zij met hem naar bed ging. Een vrouw voelt zich na haar eerste seksuele ervaring vaak juist minder zeker over zichzelf, bijvoorbeeld omdat ze had verwacht dat het tot een relatie zou leiden, terwijl dat niet gebeurt”, aldus Kaufman.

Wanneer een man de eerste is in het leven van een vrouw, dus wanneer hij haar mag ontmaagden, dan is dit ook een boost voor zijn zelfvertrouwen. Afgelopen weekend had Hoogleraar Gynaecologie Marleen Temmerman hier goede teksten over, naar aanleiding van nieuwe commotie rond een maagdelijkheidsveiling.

Lees ook:Elke vrouw haar eigen bidet voor voor en na de seks
Lees ook:Hij wil dat zij ook klaarkomt, om zichzelf meer man te voelen
Lees ook:Mannelijk orgasme geeft genot, vrouwelijk orgasme maakt verliefd
Lees ook:De jurk die doorzichtig wordt zodra de draagster opgewonden is
Lees ook:De vader van je kind pijpen om een miskraam te voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>