Cruisende parkeerplaatshomo’s zijn overwegend ‘hetero’

Wij hier in het Gooi weten het al jaren: het meerendeel van de cruisende homo’s is hetero. ‘De Bosberg’ was hier lang een beruchte homo-ontmoetingsplaats en de auto’s die er stopten, zaten meestal onder de plakplaatjes van kinderen en de Maxi-Cosy’s stonden achterin.

Volgens inschatting van de Amsterdamse politie is zelfs 80% van de cruisers biseksueel of niet of gedeeltelijk ‘uit de kast’…………

Daardoor zijn veel van hen kwetsbaar voor geweld en chantage, schrijft Metro vandaag.

“De meeste mannen kiezen bewust voor de anonimiteit van zo’n ontmoetingsplaats”, zegt Marja Lust van het Amsterdamse politiehomonetwerk ‘Roze in Blauw’. “De drempel om je bij de politie te melden als je er bent beroofd of in elkaar geslagen, is daardoor extra hoog.”

Doordat ontmoetingsplaatsen vaak afgelegen plekken zijn, die ook nog eens slecht verlicht zijn, zijn bezoekers extra kwetsbaar voor geweld. Volgens Marja Lust neemt het geweld tegen homo’s nog altijd toe.

Maar zolang slachtoffers zich niet melden, is het lastig er iets tegen te doen. “Het is lastig om de vinger erachter te krijgen wat daar gebeurt. Het zogeheten dark number is groot.”

Lees ook:Vagina Dag in Nederland
Lees ook:Kinky! Ook de politie heeft een standje op de Kamasutra Beurs
Lees ook:Teveel seks is ook een ramp
Lees ook:Bewegwijzering cruisende homo’s
Lees ook:Hoe heet een vrouwelijke potloodventer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>