Seks met de koning

Na 4 koninginnen (Emma regentes, Wilhelmina, Juliana, Beatrix) krijgt Nederland weer een koning. Dat verandert wel het e.e.a. aan de verhoudingen.

Koningen en koninginnen zijn echter gewoon mensen van vlees en bloed.

Eerder reeds besteedden we hier bij seks.blog aandacht aan het boek ‘Seks met de koningin’. Daaraan voorafgaand was reeds een andere bestseller van Eleanor Herman verschenen: namelijk ‘Seks met de koning’.

Een kijkje in de troonzalen én slaapkamers van de belangrijkste monarchen in de geschiedenis van Europa, waaronder Nederland……….

Royaltyschrijfster Eleanor Herman is als afstammelinge genoemd naar Eleanor van Aquitanie, die in de middeleeuwen zowel koningin van Engeland als Frankrijk was.

In ‘Seks met de koning’ belicht ze een typisch verschijnsel aan de Europese vorstenhuizen, namelijk maitresses en koninklijke favorieten, die vooral in de renaissance hoog in aanzien stonden.

Bij gratie van de koning waren ze zelfs vaak politiek machtig, tot aan de Franse Revolutie, die een einde zou brengen aan de openlijke macht van koninklijke minnaressen.

Het boek is thematisch opgebouwd en laat achtereenvolgens verschillende aspecten van het fenomeen aan bod komen: hun relatie met de koningin, hun eigen echtgenoot en het volk, hun politieke invloed, financieel gewin, en hun voortdurende strijd met concurrentes.

Aan bod komen onder meer Lillie Langtry, de minnares van de latere Edward VII van Engeland en Lodewijk XV’s Madame de Pompadour.

Lees ook:Seks met de koningin
Lees ook:3/4 Nederlandse vrouwen wil wel ‘koninklijk vreemdgaan’
Lees ook:Een echte Don Juan (Carlos) heeft seks met zeker 100 vrouwen gehad
Lees ook:Een jurk die doorzichtig wordt bij seksuele opwinding: Maxima heeft ‘m al in huis!
Lees ook:De Kama Sutra is cabaret en geen ‘bijbel van de seks’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>