Prostitutie 2.0 Rotterdam: ambtenaren manipuleerden jongeren

R'damseJongerenRaadHet onlangs verschenen rapport van de Rotterdamse Jongerenraad dat tot veel deining leidde, blijkt geen eerlijk overzicht van de situatie te geven.

Zo zouden minstens 1000 jongeren hun lichaam verkopen of meisjes dwingen tot seks om er naaktfoto’s van te maken en die via de sociale media te verspreiden…………

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam hebben de plaatselijke jongerenraad zwaar onder druk gezet om aanpassingen te doen in het ongevraagde advies over prostitutie en seksualiteit onder jongeren in de stad.

Het onafhankelijk adviesorgaan mocht het ‘onderzoek’ pas naar buiten brengen na goedkeuring van de gemeente. Dat eisten de ambtenaren van verantwoordelijk wethouder Hugo de Jonge (CDA).

Verschillende bronnen rond het stadhuis bevestigen dit. Het onderzoek meldt dat er onder jongeren in de stad sprake is van een ernstig vervaagd normbesef rondom seksualiteit. Meer dan 1000 jongeren zouden betrokken zijn bij het verkopen van hun lichaam of meisjes dwingen tot seks om er naaktfoto’s van te maken en die via de sociale media te verspreiden.

De jongerenraad stelde aanvankelijk dat het ging om 1000 tot 10.000 jongeren, maar dat hebben de ambtenaren ‘eruit gepraat’. Die stelden voor om het rapport een getal van ruim 1000 te noemen. Onduidelijk is hoe de ambtenaren aan dat getal zijn gekomen.

In een toelichting op het onderzoek meldde de jongerenraad later wel dat het ging om 1000 tot 10.000 jongeren. Die zouden naast seks, het fotograferen en doorsturen van foto’s, elkaar ook chanteren om zo seksuele handelingen af te dwingen, al dan niet in groepsverband. De jongerenraad noemt het prostitutie 2.0.

Lees ook:Prostitutie 2.0.: jongeren worden gechanteerd tot seks
Lees ook:Heeft u uw tippel-mileskaart bij u?
Lees ook:Amsterdam licht jongeren voor over ‘sexting’ en ‘grooming’
Lees ook:Italiaanse ambtenaren kijken 6 uur porno per dag
Lees ook:Hyper-sms’ende pubers hebben eerder en meer seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>