Man produceert kamikaze-sperma, als hij vreest dat zijn vrouw vreemdgaat

We schreven hier bij seks.blog al eens over de sperma-oorlog.

Die vangt aan als een vrouw met 2 verschillende mannen seks heeft gehad en de wedstrijd om de sterkste en snelste zwemmertjes begint.

Nu blijkt dat als een man afweet van de ontrouw van zijn vrouw of zware vermoedens heeft, hij een soort van ‘kamikaze-sperma’ produceert……..

Seksuologe dr. Lindsey Doe concludeerde na microscopisch onderzoek dat het sperma, wanneer de man concurrentie vreest, tot wel 40% uit deze agressieve variant bestaat.

Deze zwemmertjes spelen geen westrijdje in hard zwemmen, maar dit kamikaze-sperma is er zuiver op het gericht het zaad van de insluiper te saboteren.

Dat doen de spermatozoïden door hun staarten in elkaar te haken en zo een barricade te vormen. Sommigen vallen vijandige spermacellen zelfs aan om ze uit te roeien.

Volgens dokter Doe vermindert de hoeveelheid zaadcellen met als taak een eicel te bevruchten hierdoor drastisch, wat de kans op een zwangerschap uiteraard verkleint.

Zoals bij veel wetenschappelijke theorie├źn heerst ook over deze competitiedrang bij spermacellen nog behoorlijk wat twijfel in de wetenschappelijke wereld. Alleen verder onderzoek kan uitwijzen of de hypothese klopt.

Lees ook:Vrouwen worden vrolijker van sperma
Lees ook:Cannabis als anticonceptie?
Lees ook:Dagelijks een portie seks is het recept voor topsperma
Lees ook:Mannen aan de bak: uw zaad is nu in topconditie!
Lees ook:Mobiel bellen slecht voor sperma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>