‘Er bestaat geen G spot. Er is een C spot, namelijk de clitoris’

Vrouwen die moeite hebben om tot een orgasme te komen, hebben waarschijnlijk een kleine clitoris die te ver van de vagina af zit.

Plaats en grootte van dit belangrijkste lichaamdeel ten aanzien van seksuele prikkeling, blijken een grotere rol te spelen dan altijd werd aangenomen.

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit in Ohio, waarover is gepubliceerd’The Journal of Sexual Medicine’.

Voor het onderzoek werden 30 vrouwen onder een MRI-scan gelegd, waarvan 10 melden dat ze moeite hadden om tot een sekueel hoogtepunt te komen. Juist bij hen bleek de clitoris kleiner en/of verder van de ingang van de vagina te zitten.

De kittelaar zit namelijk alleen met de zogenaamde ‘glans’ aan de buitenzijde van een vrouwenlichaam, maar loopt ver naar binnen door en heeft de vorm van een boemerang.

Het is een kip of ei-verhaal. De wetenschappers zijn er niet uit of de anatomie van de clitoris de orgasmes beïnvloeden of dat regelmatig een hoogtepunt hebben de grootte van de clitoris beïnvloedt.

Wat ook opviel, waren verschillen in favoriete standjes. Vrouwen die geen problemen ondervinden met klaarkomen, verkiezen veel vaker om bovenop hun partner te zitten, een standje dat meer contact met de clitoris bezorgt.

“Er bestaat geen G spot. Er is een C spot, namelijk de clitoris”, aldus hoofdonderzoekster Dr. Susan Oakley van het Good Samaritan Hospital in Cincinnati.

Lees ook:‘Stop de zoektocht naar de G-spot; stort je op de clitoris’
Lees ook:De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet
Lees ook:De 8 soorten orgasmes van een vrouw
Lees ook:‘Een vaginaal orgasme bestaat niet’
Lees ook:Waar zit die G-spot dan? Routebeschrijving bijgevoegd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>