Vrouwen en hun relatie met de vibrator

Vrouwelijke masturbatie is nog steeds taboe.

Meer dan de helft praat niet graag over haar seksleven en als ze dat toch doet, spreekt ze er het liefst over met haar partner.

Maar masturberen blijft een intiem onderwerp voor tweederde van de vrouwen.

Dat blijkt uit onderzoek gebeurde in opdracht van Ramblin’ Brands, die een nieuwe, fleurige collectie vibrators lanceert onder de titel ‘The Smilemakers’.

In België doet de helft van de vrouwen op z’n minst eens per maand aan zelfbevrediging. Daartegenover staat dat 1 vrouw op 3 nooit zegt masturberen. 78.7% van deze dames weet eigenlijk niet waarom ze dit niet doet en 20.2% voelt zich er ongemakkelijk bij.

Er bestaat echt nog een taboe rond vrouwen en seks. Dit komt waarschijnlijk voort uit zaken die niet mochten tijdens de kindertijd en negatieve toespelingen op vrouwen en seks. Veel vrouwen beschouwen de vulva als iets lelijks en de vagina als iets vies”, aldus seksuoloog Pascal De Sutter.

Bij de vrouwen die wel naar hartelust masturberen, blijft het voor 7 op de 10 een goede manier om zich te vermaken en meer dan 47.2% zet het in als remedie tegen stress en spanning.

Hoewel 6 op de 10 vrouwen aangeeft dat ze hun lichaam heel goed kennen, weet 38.5% niet hoe ze liefst zichzelf bevredigen. Onder zij die het wel weten, verkiest 35.1% uitwendige masturbatie, 23.9% combineert het liefst uitwendig en inwendig, en slechts 2.5% doet het zuiver inwendig.

Bij onze zuiderburen gebruikt een kwart van de vrouwen een vibrator. Bij de 61.4% die er geen heeft, verschillen de redenen daarvoor enorm: ze hebben er nog nooit over nagedacht om er één te kopen (30.32%) of weten niet precies waarom ze er eigenlijk geen in huis hebben (13,7%), ze verkiezen klassieke masturbatie (20.31%), ze hebben nog nooit de juiste vibrator gevonden (4.73%), ze durven niet naar een seksshop te gaan (4.17%) of ze voelen zich beschaamd (1.85%).

“Onze missie is om vibrators een natuurlijk onderdeel van schoonheidsbehandelingen voor vrouwen te maken in agelijkse winkels” zegt Mattias Hulting, mede-oprichter bij Ramblin’ Brands dan ook.

“Dit is waarom wij het enige merk van vibrators ter wereld zijn dat weigert verkocht te worden in seksshops.”

‘The plastic boyfriends’ hebben veelbelovende namen als ‘De Brandweerman’, ‘De Fransman’, ‘De miljonair’ en ‘De tenniscoach’.

Lees ook:Vrouwen masturberen meer
Lees ook:Kunnen we een leuker woord verzinnen voor masturberen?
Lees ook:Eerst nog een keer masturberen en dan sterven
Lees ook:Lekker vingeren? There’s an app for that! (niet bij Apple)
Lees ook:Speeltjes, vibrators & masturberen: feitjes en weetjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>