Ook manhoeren helpen de maatschappij

Afgelopen dinsdag werd in Den Haag het boek ‘Boys online/ boys offline’ gepresenteerd.

De ondertitel is: seksuele dienstverlening door jongens en mannen in Den Haag in 2009.

Belangrijke conclusie: willen mannen in de seksindustrie kunnen doorwerken als ze ouder worden, dan moeten ze zich specialiseren.

Bijvoorbeeld door te werken met gehandicapten of jawel……… tbs’ers.

Daarmee kunnen ze niet alleen in hun eigen levensonderhoud blijven voorzien, maar helpen ze ook de maatschappij, zo stelt Oebele van Stichting ‘De Rode Draad’. Hij behartigt de belangen van sekswerkers en heeft bovendien zelf met tbs’ers gewerkt.

Oebele, nu 44 jaar oud, rolde er eigenlijk toevallig in. Hij was al jaren prostitué toen opeens iemand aan hem vroeg of hij open stond voor een nieuwe, nogal aparte doelgroep. En dat kwam goed uit. “In die tijd moest je je specialiseren. Vooral jonge jongens waren in trek, ik werd al wat ouder en dus was dit voor mij een goede kans”, vertelt hij in De Pers.

Na ruim 10 jaar vond Oebele het genoeg. Hij stopte ‘in principe’ met zijn sekswerk en werkt nu voor de belangenvereniging van prostituees. En daar ziet hij dat geen enkele prostitué of prostituee het gat wil opvullen dat hij en zijn 2 vrouwelijke collega’s achterlieten. “Soms zal een gehandicapte of tbs’er het individueel wel kunnen regelen via een chatbox.”, vertelt Oebele, “Maar voor zover wij weten is er niemand die zich nu met deze dienstverlening bezighoudt.”

Dat is slecht nieuws voor criminelen en gehandicapten, maar óók voor de rest van Nederland. “Om te beginnen omdat iedereen recht heeft op seksualiteit, maar vooral omdat er veel meer gefrustreerde mensen rond zullen lopen als er niemand is die de druk van de ketel haalt. Ik denk dan ook vaak als ik nieuws lees over zedendelinquenten: hadden we daar niets aan kunnen doen?”

 

Lees ook:Den Haag telt 400 manhoeren
Lees ook:Op de wc pas broek uit en praten over seks
Lees ook:Vrouwen 50+ hebben de beste seks ever
Lees ook:Burengerucht blijkt seksueel plezier
Lees ook:Vooral veel mannen van boven de 85 zijn seksueel nog actief

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook manhoeren helpen de maatschappij

  1. luc

    ik ben man hoer bied mij gratis aan in oostvlaanderen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>