Spanjaarden zijn Europa’s grootste hoerenlopers

Hoewel ‘onze eigen’ Wallen zo’n beetje de bekendste rode lampjes wijk ter wereld is en Nederland 1 van de modernste prostitutiewetten heeft (die overigens voor geen meter werkt) blijken de Hollandse mannen toch geen kampioen hoerenlopen.

Die bedenkelijke eer gaat naar de Spanjaarden…….

39% van de Spanjaarden heeft weleens betaald voor seks, blijkt uit onderzoek van Apramp, de Spaanse associatie voor re-integratie van prostituees.

De afstand tot de nummer 2: de Zwitsers met 19% en jawel nummer 3 De Nederlanders met 14%, is groot. Een deel van de verklaring ligt in het feit dat de machtspositie van de man in Spanje nog altijd onaangetast is.

Maar misschien ligt het meer aan het feit dat in Spanje prostitutie legaal is en er geen taboe rust op betaalde seks, ook niet vanuit de kerk. De tolerantie is bijzonder in een land waar 90% van de bevolking zichzelf katholiek noemt.

De kerk ziet prostitutie echter vooral als een onvermijdelijk kwaad, stelt historicus Jean Louis GuereƱa, schrijver van Prostitutie in het moderne Spanje. “Niet als een bedreiging voor het gezin. Vandaar dat ze zich niet openlijk verzetten. Er zijn maar weinig mannen die hun vrouw verlaten voor een prostituee.”

Spanje telt ongeveer 300.000 prostituees. Een groot deel komt uit het voormalige Oostblok of Zuid- Amerika. Hun klanten worden wel steeds jonger, blijkt uit het onderzoek. De getrouwde 40′er is ingehaald door 20′ers en 30′ers, die bordelen bezoeken om te borrelen, als onderdeel van een avond stappen, of om een verjaardag te vieren.

“Niet altijd om seks te hebben”, vertelt de 35-jarige ambtenaar Ruben. “We gaan omdat ze tot laat open zijn. Het is er gezellig, en als je wilt kun je eindigen in bed met een vrouw.”

Bron: De Stentor

Lees ook:Eerste nummer ‘hoeren-glossy’ is uit
Lees ook:Zonder condoom is het bij de hoeren stukken duurder
Lees ook:Vormt prostitutie een buffer tegen zedenmisdrijven?
Lees ook:Rijke vrouwen hebben de beste seks!
Lees ook:‘Politiek moet zich niet zoveel met hoererij bemoeien’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>