Amsterdamse prostituees mogen toch hele nachten doorwerken

Amsterdam_Red_light_districtVeel prostituees en raamexploitanten waren tegen het plan om de deuren doordeweeks tussen 4.00 en 9.00 uur te moeten sluiten en in het weekeinde vanaf 5.00 uur.

Vrouwen vreesden voor hun veiligheid, omdat ze dan ‘s nachts naar huis moeten. De gemeente komt ze na een inspraakronde toch tegemoet………

Vandaag werd bekend dat de lichtjes in het beroemdste Red Light District ter wereld ‘s ochtens tussen 6.00 en 8.00 uur uit moeten.

“Om 6.00 uur is het drukker op straat en rijdt ook het openbaar vervoer weer, zodat prostituees direct naar huis kunnen”, redeneert het stadsbestuur. De gemeente wil ook extra maatregelen nemen om de veiligheid van prostituees in de nachtelijke uren te vergroten. Een van de plannen is om rond sluitingstijd meer toezicht op straat te organiseren. Ondernemers die zich niet aan de regels houden en voor overlast zorgen, riskeren dat de gemeente strengere sluitingstijden oplegt. Voor escortbureaus en besloten clubs komen geen sluitingstijden.

Op 20 juni en 3 juli bespreekt de gemeenteraad de nieuwe prostitutieregels. Een van de nieuwe regels is dat de leeftijdsgrens voor prostituees wordt verhoogd van 18 naar 21 jaar.

Lees ook:Zes van de Utrechtse hoeren-boten sluiten
Lees ook:Geen hoerenloperij meer op de Wallen tussen 4 en 9 uur ‘s ochtends
Lees ook:UPDATE: prostituees van de Wallen demonstreren
Lees ook:Hoeren trekken naar Vinex-wijken
Lees ook:Zwarte lijst van foute hoerenlopers aangelegd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>