De gelukkige prostituees zijn verwijderd uit Brazilië

HAPPY-PROSTITUTE-‘Ik ben gelukkig als prostituee.’

Een Braziliaanse overheidscampagne met die slogan heeft zoveel ophef veroorzaakt dat de verantwoordelijken de laan zijn uitgestuurd en de posters zijn verwijderd……..

De minister had geen toestemming gegeven voor de campagne, die op 2 juni, de Internationale Dag van de Prostituee, was gelanceerd. Dirceu Greco, de directeur van het departement Seksueel Overdraagbare Ziektes, werd ontslagen. Twee onderdirecteuren stapten zelf op.

Prostituees zelf waren er wel over te spreken. “Het ging over de waardigheid van ons beroep. Die zin schrappen is een schending van onze rechten”, zegt Leila Barreto van de Groep van Prostituees van de staat Pará, in het noorden van het land.

“Nu bestaan deze vrouwen niet voor de samenleving, maar ze zijn er wel degelijk en met hun werk leveren ze een bijdrage aan die samenleving.”

Met de campagne wilde de overheid wijzen op het belang van condoomgebruik en preventief onderzoek. Er is nu een nieuwe versie gelanceerd, zonder de ‘gelukkige prostituee’.

In Brazilië zijn naar schatting 530.000 mensen besmet met het hiv-virus, waarvan 150.000 zonder dat ze zich ervan bewust zijn.

Lees ook:Nieuwe regels maken dat prostituees stalkers vrezen
Lees ook:Limburgse escortservice verleent ultieme seks-zorg
Lees ook:Gevraagd/aangeboden: prostituees m/v voor gehandicapten
Lees ook:Van 17.000 condooms bouw je 1 (ouwe) paus
Lees ook:Utrechtse Zandpad-hoeren zoeken emplooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>