De crisis maakt dat prostituees ‘dumpprijzen’ hanteren

PROSTITUTIONEigenlijk is het hartstikke triest en vind ik ook dat vrouwen die hun lichaam verkopen daar flink voor betaald moeten krijgen, zonder tussenkomst van een pooier.

Maar helaas treft de economische crisis ook de rode lichtjes branche. Utrecht sloot vorige week zijn bekende ‘hoerenbootjes’ en in andere grote steden is het ook dun gezaaid……….

Hierdoor dalen de prijzen en geven prostituees vaker toe aan riskante seksuele handelingen, zoals het weglaten van condooms.

De oude ‘ondergrens’ van €50,- verdwijnt, volgens het AD. Een prijs van €20,- of €30,- op de Wallen is ‘redelijk normaal’. In Den Haag zou een bezoekje aan een peeskamer zelfs al vanaf €10,- kunnen.

“Voor lage prijzen wordt onbeschermde seks aangeboden. Het gaat van kwaad tot erger”, aldus Ilonka Stakelborough van stichting Geisha, een belangenvereniging voor sekswerkers.

De stichting herkent de trend en begint volgend jaar een proefproject, waarbij prostituees samenwerken in een coöperatie.

Stichting Geisha huurt dan een ruimte, waar prostituees alleen betalen voor de uren die ze werken. De stichting houdt toezicht. Mensenhandel wordt dan zo goed als uitgesloten.

Lees ook:Prostitutie-museum op De Wallen opent
Lees ook:Open Wallen Dag: vooral achter ‘t raam zitten populair
Lees ook:Hoeren doen het steeds vaker zonder condoom
Lees ook:Hoeren hebben vaker onveilige seks vanwege de crisis
Lees ook:Loesje en Poesje rollen met elkaar over De Wallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>