Amsterdamse ambtenaren speuren naar spermasporen

De gemeente Amsterdam heeft met ingang van het nieuwe jaar 8 massagesalons gesloten. Nog eens 8 andere bedrijven hebben te horen gekregen dat ze moeten sluiten.

Er werden namelijk (sperma-) sporen aangetroffen die een mogelijke aanwijzing zijn voor prostitutie…..

Het levert hinder en gevoelens van onveiligheid op voor omwonenden, er kan niet worden gecontroleerd of sekswerkers veilig hun werk doen en het is oneerlijke concurrentie voor seksbedrijven met een vergunning, die aan allerlei strenge regels moeten voldoen.

De gemeente controleerde 22 bedrijven waar vermoedens waren van zogenaamde ‘happy endings’. Het betrof voornamelijk Thaise en Chinese massagesalons. Bij 3 gelegenheden vonden de handhavers geen sporen en bij 3 andere werden te weinig.

Daarbij werd ook gekeken of er schaars geklede vrouwen en/of seksueel gerelateerde voorwerpen aanwezig waren en werden recensies op internet onderzocht.

Het stadsbestuur spreekt van een succesvolle actie, maar noemt het ook een hardnekkig probleem. Het is lastig aan te pakken omdat er ook salons zijn waar echt alleen massages worden aangeboden. Dat maakt het juridisch ingewikkeld om nieuwe vestigingen te verbieden.

Lees ook:Ook Utrecht pakt massagesalons met ‘happy ending’ aan
Lees ook:Den Haag wil af van massagesalons met happy endings
Lees ook:Met de loep op zoek naar spermasporen in Utrechtse massagesalons
Lees ook:NFI zoekt sperma-sporen
Lees ook:Veel massagesalons zijn ronduit bordelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>