Waarom je juist wél aan seks moet doen als je hoofdpijn hebt

‘Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn.’

Het is een grap met een baard van hier tot Tokyo.

En nog onwaar ook.

Want door het bedrijven van seks en zeker door het bereiken van een orgasme kan je hoofdpijn juist wegebben………

Het zorgt immers voor vaatverwijding en aanmaak van veel endorfine. Vooral bij vrouwen werkt een hoogtepunt vaak als een pijnstiller, zo schreven we vorige week reeds bij seks.blog.

Deze wijsheid komt uit ‘Het geheim van de vrouw’, een standaardwerk dat afgelopen jaar verscheen van ruim 400 pagina’s. De Franse journaliste Elisa Brune en haar landgenoot: de seksuoloog Yves Ferroul hebben zoveel mogelijk actuele kennis over het vrouwelijk orgasme op een leesbaar wetenschappelijke wijze neergeschreven.

Het boek zou bestemd zijn voor vrouwen die meer willen weten over dit onderwerp, zeker gezien een van de laatste hoofdstukken ‘Genot, lust, enzovoort’ met tips en trics voor beter klaarkomen. Maar het is zeker ook geschikt voor mannen die haar geheim zo graag willen ontsluieren.

Na de inleiding volgen 7 hoofdstukken met titels als ‘Het orgasme voordat de mens zijn intrede deed’ en ‘Het orgasme en de artsen’, een nawoord bestaande uit 4 vrouwendromen en een uitgebreide bibliografie.

Vele feiten over het vrouwelijk geslachtsorgaan zijn er dus in verzameld, van de anatomie van de clitoris tot de plek die het orgasme inneemt binnen verschillende culturen. Maar hoe beleeft de gewone vrouw seks?

Honderden vrouwen hebben een enquête ingevuld, waarvan de resultaten in dit lijvige boek zijn verwerkt. Zo heeft 5% nog nooit een orgasme gehad en 34% vindt het niet belangrijk, als de vrijpartij maar fijn is. Eigenlijk is de conclusie dat het niet de natuur is die veel vrouwen weerhoudt van orgastische seks, maar veeleer de cultuur.

“Het geheim van de vrouw’ (‘Le secret des femmes’), Elisa Brune & Yves Ferroul, Uitgeverij Contact, €24,95

Lees ook:Hoofdpijn niet voor, maar juist na de seks
Lees ook:Het vrouwelijk orgasme is een evolutionair mysterie
Lees ook:De 8 soorten orgasmes van een vrouw
Lees ook:38 vrouwelijke orgasmes in Beers
Lees ook:Prikkelende plekken: neuken op de middenstip

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarom je juist wél aan seks moet doen als je hoofdpijn hebt

  1. Pingback: 5 redenen waarom je moet blijven masturberen | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>