Genoeg redenen waarom je moet blijven masturberen

Gisteravond zond de VPRO in de serie ‘Metropolis’ een programma uit over masturberen, met als ondertitel ‘Het laatste taboe’.

94% van de mannen en 89% van de vrouwen zegt op regelmatige basis zichzelf seksueel te bevredigen.

En ook zij die beweren dat ze het nooit (mogen) doen, slaan weleens de hand aan zichzelf. En dat is maar goed ook.

Het taboe op masturberen lijkt dus vooral te liggen in het feit dat mensen die een relatie hebben het ook (nog steeds) doen.

Toch berokken je daar niemand, ook jezelf (mits niet verslaafd) en je partner geen enkele schade mee. Integendeel…….

Hier volgen de 5 belangrijkste motivaties voor soloseks op een rijtje….

1. Het is gezond voor het lichaam
Het is 1 van de manieren om in vorm te blijven en biedt vele gezondheidsvoordelen. Het bestrijdt slapeloosheid, stress, angsten, rusteloze benen, menstruatiepijnen, koude voeten en ja zelfs hoofdpijn, daar een orgasme bloedvatverwijdend werkt. Sommige onderzoekers beweren zelfs dat het een trainig is, omdat je er meer caloriën mee verbrandt dan met stilzitten.

2. Het is goed voor de geest
Erotische fantasieën maken masturberen plezierig. Je kunt helemaal loos gaan in je gedachten en seks hebben met idolen, wildvreemden of de overbuurvrouw. Ook is een orgasme na zelfbevrediging vaak nog scherper en intenser dan bij seks met een partner. Dat is niet verwonderlijk, omdat je je zuiver op jezelf kunt concentreren.

3. Het is de veiligste vorm van seks
Er is geen enkele zorg of je iemand zwanger maakt of het zelf kunt worden en er is vindt geen uitwisseling van lichaamssappen plaats, dus ook niet van bacteriën en virussen.

4. Het is puur natuur
Af en toe moet de spanning er even af. Bij mannen moeten de testikels zelfs af en toe letterlijk even leeg. Vergeet alle wilde spinnen verhalen die mensen vroeger rondstrooiden over zelfbevrediging. Je kunt er niet doof, blind, impotent of onvruchtbaar van worden. Het is puur natuur, ook dieren masturberen.

5. Het is stimulerend voor seksuele relaties met anderen
Hoe beter je weet hoe je eigen lichaam functioneert en reageert, des te beter je in staat bent om dat ook aan je partner uit te leggen. Sommige dingen kun je ook eerst met jezelf uitproberen voordat je zo toepast in het liefdesspel met die ander.

Net als met al het andere lekkere in het leven is het devies: doe het met mate, maar als je het doet, geniet er dan ook volop en zonder schuldgevoelens van!

Lees ook:Seks met een partner bevredigt meer dan masturberen
Lees ook:Hoe vaak denken mannen dat vrouwen masturberen? En vice versa?
Lees ook:Masturberen: zo gezond is dat!
Lees ook:Masturberen binnen het huwelijk: hoe gek is dat?
Lees ook:Wanneer masturbeer je teveel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>