Mooi Kut-Expo niet overal welkom

De reizende tentoonstelling ‘Mea Vulva/Mooi Kut’, waarin het vrouwelijk geslachtsdeel centraal staat, wordt niet in elke gemeente gewaardeerd.

De geplande expositie in galerie ‘De Oude Werf’ in Nieuwegein roept vooral bij de SGP-fractie aldaar veel weerstand op, bemerkte galeriehoudster Sasja Bork……

30 kunstenaars laten in hun werk hun visie op schaamlipcorrecties en vrouwenbesnijdenissen (FGM) zien.

“We willen met ons werk aandacht vragen voor deze vreselijke praktijken. Onze kunst is een ode aan de vagina en dat proberen we met humor over te brengen”, aldus Sasja. De SGP ziet de humor er echter niet van in en spreekt van een schande.

De gemeente Nieuwegein laat weten dat de expo in een particuliere galerie plaatsvindt. Zij gaat zich dus niet bemoeien met de inhoud ervan.

Momenteel is de tentoonstelling te zien in Groningen. Volgens organisator Jacob Bos is er ook in het noorden des lands reeds gedoe geweest over ‘Mea Vulva’.

“De christelijke gemeenschap heeft enorm geageerd. De mensen spreken er schande van, maar goed onderbouwde kritiek ontbreekt eigenlijk”. En dat is juist ja………. een mooie kutexpo.

Foto: Mea Vulva – kunst van Gert de Goede

Lees ook:‘History of sex’ in Zweden kapot gemaakt
Lees ook:Expo blote foto’s van Madonna
Lees ook:Burgemeester Vreeman leest voor over veilig vrijen
Lees ook:‘Een dag uit het leven van de nymfomane non Wendy’
Lees ook:Johan Vlemmix staat met vulva-schilderijen en al op straat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>